Mina sponsorer

Affiliator Affiliateprogram
PriceRunner - Kolla hos oss innan du handlar


Viva España! - the behandling

Hej hopp! Nu tar jag mig äntligen tid och kraft att skriva nästa inlägg om CFS, Centro Forestal Sueco. Tiden har nästan gått ut då det bara är tre dagar kvar men jag ska ändå berätta om anläggningen och behandlingen.


Välkommen till Centro Forestal Sueco! Glöm inte torka er om fötterna...

 
Här har vi Receptionen. Där finns det trevlig personal som gärna prackar på dig/säljer vatten, godis och glass till dig samt upplyser dig om saker man kan åka på. Rundturer i Marbella, Gibraltar, Marocco (ja, Spanien ligger inte långt ifrån Afrika) och små orter på sydkusten med stort kulturelt värde. Jag har inte åkt på en enda sådan, vilket jag ångrar lite men ekonomin tillät inte det ändå. På den andra bilden ser vi en gräsmatta med en minigolf-bana och långt upp för backen ser man små hus, casitor. Casa betyder hus på spanska, casita litet hus. Rätt logiskt, egentligen. Dom har två eller flera sovrum, vilket inte min lägenhet har.

    
Vi tar en liten svängom, vettja! Tidigare har ni sett Restaurangen, mitt rum, Receptionen och casitorna. Detta ligger på ena halvan av området som är avdelat med en väg. På den andra halvan finns själva behandlingslokalerna. Man får gå över vägen som är kantad av murar på var sida så det är som upplagt att man ska bli påkörd men vi har alla klarat oss. Jag minns inte hundra vad "Torres de rio verde", nånting med gröna floden.

Tegelbyggnaden är ett gammalt vattentorn som gjorts om till bostad. Vet dock inte vem som bor där, inte är det vi kursdeltagare iaf.

Det vita huset är Villan. Där har vi haft teorilektioner om kost och varför träning är bra för dig.

Utanför ligger en groddamm med både grodor och fisk. Grodorna är redigt skygga så dom hann jag aldrig se.

På baksidan finns en liten pool, den har jag fortfarande inte badat i och kommer inte göra det heller. Bor ju två steg ifrån den större poolen, liksom.

    
Så går vi vidare och kommer till behandlingsfaciliteterna. Först har vi Rehab-huset. Där inne finns det en varmvatten-bassäng, gym och en större sal där vi gjort bl.a. "Balans i rörelse". Finns också sjukgymnasternas rum där och givetvis omklädningsrum. På övervåningen håller sjuksköterskan Tarja till samt andra som behöver ett kontor.

Brevid Rehab ligger Mandarinen. Där hålls arbetsterapi/handträning. Man börjar med att doppa händerna i varm paraffin och lindar in dom i papper, plastpåsar och "grytvantar". Det värmer upp händerna och dom blir mer rörliga. Sen gör man övningar för att mjuka upp händerna och ökar rörligheten. Riktigt bra grejer!

Tredje bilden är Rehab och Mandarinen. På baksidan av byggnaderna finns det en stor gräsmatta där vi har gympa på fredagar. Antingen vanlig eller sittande gympa. Riktigt svettigt när solen ligger på.

Uppför backen ligger Basketplanen. Där kan man spela basket och tennis och lite annat också...men jag har aldrig varit där. Sittgympa utövades även här.

På väg ut från området kommer vi till samma mur som vi gick igenom på väg in. Observera den lätt lustiga häcken.

Jag ska försöka lägga upp en karta på området men det får bli först när jag kommer hem. Jag glömde scannern i mina andra byxor...

Jag tycker att all behandling har varit bra. Har kört på riktigt flitigt på vattengympan och i gymmet och tycker att jag borde ha bättre värden än när jag kom hit. Högertummen är fortfarande lite stel men jag får fortsätta med handträningen när jag kommer hem, kanske t.o.m. på sjukhuset. Vore nog en smart idé, faktiskt. På gymmet har jag dubblat vikterna mot när jag började även om jag började relativt lågt. Gymma måste jag fortsätta med också, det är ju rätt skönt att slita runt på lite skrot. Kanske skulle slå följe med min gode vän Anders, han måste ju komma i rugby-form. Däremot tycker jag att teori-lektionerna var slöseri med tid. Man har blivit påtjatad precis allt tidigare och mycket av det stämmer varken med min tes eller med verkligheten. Köper man ekologiskt kött så är det bättre än fuskproteiner som Quorn och tofu. Mitt matintag stannar men jag borde äta mindre, det har jag vetat länge. Dessutom ska jag käka pizza på torsdag/fredag när jag kommer hem!


ESucCé!

Inget Sverige i ESC-finalen!!! Kan ju knappast bli bättre. Hur fan kan Björkman och den körande pojkvännen envisas med att ha samma värdelösa låtskrivare år efter år och det går bara sämre och sämre. Sen verkar ju det svenska folket vara inavlat också som inte lägger sina röster där dom bör.

Gör om röstningssystemet, för fan! Det är ju rätt uppenbart att det inte funkar.

Tacklista:
Thomas G-son
Bobby Ljunggren
Fredrik Kempe
Ingela "Pling" Forsman
Lasse Holm
Christer Björkman

Tack för att ni är kass!

PS. Nu tar jag mig fan i kragen och skriver ett vinnande bidrag. DS.


Helt oslagbart!

Jag fick ersättningen från Försäkringskassan idag! Helt jävla lysande! Då behöver man inte oroa sig för att räkningar inte blir betalda och Inkasso kommer och sätter en yxa i dörren. Sweet.

Ja, jag vet att jag inte skrivit så mycket om anläggningen här i Marbella men jag håller mig lite ifrån det då internetanslutningen är lite risig och det finns många bilder som ska laddas upp. Jag kanske orkar fixa det imorrn, annars får det bli senare. Saker och ting är inte riktigt som jag vill, som märkes...


Still got the blues...

Hur fan kan man vara förkyld när det är varmt som i Satans röv? Det är fan orättvist. Nej, jag har inte maxat ACn på rummet och jag har inte camperat i en endaste frysbox på hela resan. Riktigt orättvist, det är vad det är. Trodde att jag skulle må bättre idag eftersom jag nästan var frisk igår men det vart tvärt om istället. Skit. Men jag tränar på ändå, får väl dö på kuppen. Nej, jag tänker inte träna om jag knappt ens kommer ur sängen på morgonen. Oroa dig inte, mamma.

Vi har bara ett fys-pass idag även om "Balans i rörelse" var rätt svettig. Så jag står ut. Värre imorrn = vila. Igår solade jag ryggen utan solkräm...det känns. Inte lika illa som efter första dagen men tro sjutton att man känner att man fått färg. Grisskär.

Nu blir'e "Framtidsplanering". Skitkul, eller hur?


Jävla förkylning

Japp, jag är fortfarande förkyld. Åtminstone ont i halsen. Det går fan inte över! Trots Strepsils och honungste så går det inte över. Idag tar jag i med stora kanonen: alkohol. Några pilsner, en snaps Tequila och Fernet Branca måste fan ställa saker och ting till rätta. Funkar inte det så...provar jag en gång till. ;) Men säg inget högt, vi har "noll tolerans" vad gäller alkohol här. Komplett bullshit men det är ändå lite spännande att smyga med en ölburk på rummet med gardinerna öppna. Vi får väl se om jag är friskare imorrn.

Imorrn blir det förresten ishockey kl.14 och efter det drar jag och grabbarna till Marbella för att se Champions League. Oj vad frisk jag kommer bli...!


Alltjämt sjuk

Inte fan är det roligt, att vara sjuk. Då jag hade ont i halsen rekommenderades jag att käka Strepsils var tredje timme hela gårdagen, vilket jag gjorde. Det skulle jag inte ha gjort. Det blev samma reaktion som när man käkar upp en påse halstabletter på nolltid fast värre, MYCKET värre. Hela kvällen spelade jag trumpet men lyckades somna till sist. En timme senare vaknade jag för ett akut toalettbesök och natten var förstörd. Gasdimman låg tätare än vid Lützen så jag var tvungen att köra korsdrag ett tag. Det finns inga enkla vädringsfönster så jag var tvungen att hålla koll på altandörren tills kusten var klar så jag kunde stänga. Jag läste ut "White Line Fever" och lyckades sen somna.

Mot alla odds vart det frukost kl.8 ändå. Jag övervägde att strunta i den men jag gick ändå. Jag var redigt sliten. Så, efter en halv frukost gick jag tillbaks till rummet för att sova ett tag till. Jag vaknade några gånger och kände "Nä, jag sover en stund till." så det gjorde jag. När jag tyckte att jag skulle gå upp kollade jag givetvis på klockan. "Hmm...klockan är 12.50. Det är lunch!". Det var fyra välbehövliga timmar sömn, dä.

Det var tur att vi hade en ledig dag för jag har dåligt samvete över att jag inte kunde träna nånting igår, vi är ju faktiskt här för träningen. Jag hoppas verkligen att jag mår bättre imorrn så att jag kan börja träna igen. Vattengympa direkt på morgonen. Det blir intressant.


Inte så värst viva España...

Jag har varit sjuk hela dagen. Började få ont i halsen igår kväll och det fortsatte idag. På syster Tarjas ordination så borde jag inte träna för att man kan bli sämre och även få hjärtsäcksinflamation eller var det nu var. Allvarligt var det iaf. Ja, det är synd om mig. :(


Viva España! - the room

Vart lite sen med uppdateringen. Tid och ork har inte varit på min sida den här veckan men nu är det helg och inte ishockey föränn kl.20.15 så nu händer här saker.

Ett litet fotokollage av rummet följer:


En bild på den lilla hörna där mitt rum finns följt av en glutt in i lyan.
 

Direkt till höger när man kommer in finns toaletten. Glömde fota duschen men den finns där den med.


Mitt emot toaletten finns ett mindre kök...ungefär lika stort som badrummet där hemma.
 

Rakt igenom dörren, förbi toalett och kök, finns själva rummet. Sovrum/tv-rum/vardagsrum, vad man nu vill kalla stället. Alldeles tillräckligt för lilla mig. *ehm...*
   

Som ni kan skönja i dom förra bilderna så har jag en balkong också men då jag bor på nedre plan så är det mer en altan. Har poolutsikt och med falkögon har jag havsutsikt. Lite fräckt faktiskt.
 

Stället är rätt schyst faktiskt. Jävligt onödigt att klaga på det iaf. Men åter igen hade jag byggt upp stora förhoppningar om ett riktigt fläskigt hotell med en massa stjärnor men det finns max tre här om jag får sätta betyg. Det är lite slitet och inte fullt så underhållet på länge men det är ändå bättre än andra byggnader runtikring. Det pendlar mellan husskelett och palats ungefär. När jag och mina vänner Kent och Sven tog en promenix i omgivningarna såg vi på en och samma gata, med bara några hundra meter mellan, ofärdiga hus och sen näst intill lyxkåkar. Finns jättemånga byggen som står still. Spanien är ju i en ekonomisk kris likt Grekland så det är kanske inte så konstigt. Har för mig att jag hörde en siffra på arbetslöshet på 30% men jag är osäker.

Själva läget på hotellet är riktigt bra, tycker jag. Det är gångavstånd till ett stooort köpcenter i området/orten Puerto Banús som enligt utsago är dyrt men det har en mataffär där man kan köpa sånt som kan behövas. Hittade också musikinstrumen för rätt normala priser. Jag och Sven känner kli i fingrarna (han är bluesgitarrist och en riktigt bra sådan trots enorm reumatism) och övervägde att dela på en gitarr men det var lite för dyrt för att bara ha under tre-fyra veckor. Sen ligger ju hela alltihop väldigt nära havet. På sin höjd 500 meter dit. Marbella ligger 5-6 km bort och dit har vi tänkt ta oss imorgon, jag och grabbarna. Med buss, gå orkar jag inte. Det har varit alldeles för hård träning nu i veckan. More on that later.

Det får räcka för idag. Nästa inlägg behandlar...behandlingen...


Viva España! - the arrival

Så kom man äntligen fram till Malagas flygplats helt prickfritt. Bra att piloterna kunde sin sak. Efter lite irr på flygplatsen hittade vi till bagagebandet. Då jag checkade in min väska vid ett band där det stod Bryssel så var jag lätt oroad att väskan skulle åkt vilse. Det hade den inte gjort, den kom till sist. När vi sen skulle gå stod det en dam med en skylt där det stod Centro Forestal Sueco, det var ju dit vi skulle, så vi följde med henne (Eva heter hon, by the way) till bussen. Så åkte vi buss i en timme och Eva höll låda och pumpade oss med information. Man skulle vara rätt glad om man ens kom ihåg hälften. Nåväl, vi åkte förbi IKEA, en golfbana som jag glömt namnet på samt ett palats som tillhörde nån saudi-arabisk prins. Han hade en fontän i form av en sabel på framsidan. Skitfräck.

Efter den lätt sömniga bussresan kom vi då ÄNTLIGEN fram. Då var klockan närmre 12. Vi fick våra nycklar och nåra pigga friska herrar hjälpte oss med väskorna. Då jag har lite tidsbrist visar jag rummet först i nästa inlägg. Jag måste först visa matsalen då vi fick äta lunch strax efter vi fått våra rum. Fy skråen vad god mat dom har här! Inte nog med att man slipper tillaga den själv, den är riktigt god också. Vi har hittills fått kåldolmar, fläskfilé, nån fisk som heter rosita eller liknande, biff stroganoff med flera. Man äter nästan lite väl mycket om man ska vara ärlig. Tyvärr är det väl lite väl "normal" mat och inte särskilt spanskt.

  
Matsal ute, matsal inne, MAT! Klicka och ki(c)ka.

Sen måste jag även visa en liten del av matsalen som gjorde att man blev lite mjuk och smått längtade hem...


Sisko, Älskling och Oden...

Imorrn skriver jag lite om rummet.


Viva España! - the beginning

Jag blev hämtad med taxi kl.01.30 natten till onsdagen den 5/5 vilket var aningen tidigare än utsatt tid. Då var jag lite spänd att träffa Carina som Hanna konpanjerar med i vattengympan. Så var inte fallet, det var endast en taxichaffis som var dryga 2 meter lång som stod där. Logiken säger ju att ska man till Landvetter från Mariestad och Hova så åker man med samma bil, eller hur? Västtrafik är verkligen dynga. Men så åkte vi iväg. Jag språkade med chaffisen hela vägen till flygplatsen om hårdrock, katter och fallskärmshoppning för jag hade verkligen ingen ro i kroppen att sova, det var ju trots allt mitt i natten. Så kom i fram till en öde flygplats kl.03.30...1.5h innan jag skulle varit där egentligen. Man blir ju måttligt road.

Så fick jag sitta och vänta till strax före kl.5 då jag tyckte att jag borde luska lite i hur man skulle checka in. Det gör man tydligen i en apparat och inte över disk. Det har jag aldrig varit med om förut men det var rätt smart faktiskt. Visst, man fick lämna in väskan över disk men det tog max en minut. Nånstans däremellan blev jag haffad av Carina, som man blivit upplyst om av sambon. Jag visste ju inte hur hon såg ut men hon visste tydligen vem jag var, det var ju bra. En go' göteborgska som bor i Gullspång/Hova nånstans. Vi tjötade lite och sen såg vi en irrande herre med en likadan tag på väskan som vi hade så vi slog följe. Det var Sven, han kommer jag skriva en hel del om här och där i bloggen framigenom. Men nog om honom.

Vi tre checkade in vårt bagage och gick igenom tullen, jag fick gå igenom metalldetektorn fem gånger för det var alltid nåt som pep. Till och med hatten! Sen var det återigen väntan i ett par timmar innan vi fick åka buss till flyget. Jag räknade ju med ett stort Boeing eller nåt men det var en mindre variant av okänd storlek. Fanns väl plats för kanske 200 personer så det var ändå inte så litet som inrikesplanen. Starten gick hur smidigt som helst och det fanns ingen rädsla nånstans...fast det var lite läskigt när planet precis lyft och det kändes som att det skulle rasa rakt neråt. Men det gjorde det inte, det flög hela vägen till Spanien.

Jag satt och kikade ut genom fönstret en hel del för det fanns en massa schysta grejer att titta på. Först var det molnen som var iögonfallande. Såg ut som att hela världen var täckt med snö. Vi flög igenom molnen också, moln är intressanta. Sen fick vi köpa mat, det blev en macka med chicken tikka masala och en flaska vatten (jag SKA inte dricka läsk när jag är här!). Sen minns jag inte så mycket för jag lyckades somna, vilket jag har svårt för på flygplan. Jag hade en tom plats brevid mig som jag kunde vräka mig på också så det var väl därför det gick vägen. Hade också bra benutrymme vilket jag var rädd att jag inte skulle ha innan jag åkte. När jag väl kvicknat till lyssnade jag på MP3 och tittade ut över...nån del av Europa. Var väl Frankrike eller Spanien. Var riktigt intressant att se infrastrukturen med alla små orter och vägarna däremellan. Var som Civilisation (det kommer du väl ihåg?). Efter knappa 4 timmar närmade vi oss Malaga där vi skulle landa för vidare transport till Marbella, en timme bort. Det var riktigt mäktigt att se spanska sydkusten från planet. Så landade vi. Inte en enda krasch på hela resan!

Så, framme i Spanien... Det är ju som sagt lite tidbrist här så jag hinner inte skriva mer just nu. Men ni har ändå fått lite hum om vad jag gjort so far. Jag hoppas på bättre väder imorrn så att jag kan fotografera området för idag regnar det. Nu ska jag gå och äta lunch.

Vaya con dios!


España!

Jag är i Spanien, det är inte du. Jag ska göra ett fläskigt inlägg snart nån gång, måste bara fixa lite schysta bilder först. Kul för er att se hur det ser ut, eller hur?






RSS 2.0

Blogglista.se