Mina sponsorer

Affiliator Affiliateprogram
PriceRunner - Kolla hos oss innan du handlar


Så får bilen rulla lagligt i ett år ...

bild013 (MMS)

Så får bilen rulla lagligt i ett år till...eller tills den går sönder...igen...


Virvel bonanza!

Jag har köpt tre virveltrummor. "Varför?" kan många undra. Då jag vill ha rätt sound till rätt musikstil så behövs en virvel, som är det mest väsentliga i spelet då det är den man slår mest på, som låter rätt och tidsenligt så då köpte jag några stycken för att slippa stämma om den stackars virveln jag har och därigenom säkert misslyckas. Dessutom tycker jag inte om ljudet i den jag har så boohoo för den. Det blev en Ddrum Diode, en Premier Olympic och en Autocrat Super (tror den heter så).

Ddrum Diode är en mässingsvirvel som är mörkt kromad. Bör passa som hårdrocks-/metalvirvel med ett jävla ping. Tror den pingar lite väl mycket för min smak men jag ska hårdtesta den vid tillfälle, precis som med dom andra. Den var endast lätt provspelad då jag fick den. Smask! 1100 spänn.

Premier Olympic är en trävirvel i björk. Även denna var ny och endast lätt probspelad. Den åkte med som bonus då den endast kostade 650 kronor.

Så till Autocrat Super, som jag antar att den heter. Den är en riktig pärla från tidernas begynnelse...nästan. För en del iaf. Den ska vara ifrån 1960 plus minus nåt år. Den är i riktigt bra skick där endast en vanlig skruv (inte en stämskruv) saknas. Den låter läääskigt bra men jag vet inte om jag vågar spela på den. Kan vara ett samlarobjekt. Den lär jag lira The Shadows med! 1100 spänn!!! Har sett virvlar från 40-50-talet som går för nästan 5000 spänn... Och det är ändå relativt vanliga virvlar, dä.


Skola eller icke skola

Man skola gå i skola...eller nåt. Det går iaf relativt bra för mig i plugget. Det är en väldig massa information som ska in i en alldeles för liten skalle men jag försöker expandera så gott det går. Måste läsa om samtliga kapitel småföretagande men det borde inte ta så lång tid...eller? Bokföringen har jag rätt så bra pejl på, likaså datorkunskapen. Administration A går väl rätt okej den med. På onsdag blir det storplugg!

Idag ska jag återigen fixa till BoIS-låten lite och skicka den till Radio Skaraborg för den ska spelas upp nån gång på morgonen då tränarna från BoIS, Skövde och Grästorp ska konversera och respektive lags kampsång ska sändas i etern. Spännande.


Det stora frieriet på Vänern

Ni alla snokare som väntat sååå länge...nu är det dags.

Jag kommer skriva i lite omvänd ordning, ungefär så som Hanna fick reda på saker och ting.

Vi lade ut från Mariestads hamn strax efter kl.19 på fredagskvällen. Vi skulle ut på räkkryssning med pappa och hans arbetskamrater, Hanna som inte ens tål räkor. Då det blåste på sjön fick vi gå en annan vända än vad som var tänkt från början. Istället för att åka runt Torsö så åkte vi ut på sjön för att sen vända och runda Torsö på sydsidan istället för nordsidan. Då fick vi veta att vi skulle passera Onsö, Hannas Elysium och Paradis. Vi passerar Onsö och damen är eld och lågor, helt ovetande om vad som skulle ske.

Så var det dags för mat. Skålar med räkor placerades ut på borden men Hanna fick kassler, allergisk som hon är. Själv så brottades jag rätt ordentligt med räkorna men det slutade med att jag åt mig mätt på ostmackor, dom hade iaf inga skal.

Så passerade klockan 21 och jag tyckte att det var dags. Jag tyckte "Ska vi gå ut på däck en sväng?". Och ut gick vi. Akterdäck var fullt med folk så vi gick en trappa upp dit där det var folktomt. Så satte jag Hanna på en bänk och gick ner på knä (traditionell romantiker, inte sant?) och höll ett kort men innehållsrikt tal. "Hanna Elina Sievers, vill du gifta dig med mig?" sade jag och fiskade fram ringarna ur innerfickan. Först då ramlade poletten ner för Hanna och hon bara fånlog. "Ja.". Så satte jag ringen på hennes finger och hon gjorde likadant tillbaks. Vi kramades mycket och pussades mindre så jag fortfarande var besudlad av räkor. Så gick vi ned till gästerna och gjorde frieriet officiellt. Klang och jubel! Några minuter senare kom pappa, som hade tagit sig en svängom på båten. Efter nån minuts indiskret handviftning insåg han vad som helst. Klang och jubel igen samt champagne! Ett par telefonsamtal senare så visste större delen av släkten vad som hänt.

Apropå telefonsamtal. På tisdagen före kryssningen ringde jag till min blivande svärfar och frågade om lov att gifta mig med hans dotter. "Är du inte riktigt klok?!" var det första han sade. Sen tyckte han "Mja, om du nu menar allvar så går det bra att du gifter dig med Hanna.". Så bar det iväg till guldsmeden, man måste ju ha ringar för att kunna förlova sig.

Hur tar man reda på sin partners ringstorlek utan att fråga? Man spelar dum och frågar "Vad önskar du dig i födelsedagspresent? Kläder? Smycken?". Hanna fyller år i november, tre månader senare. Men hon svalde betet och anade ingenting. Så en kväll då vi skulle sova frågade jag samma fråga igen och bad också om att få se vilka smycken hon har. Hon plockar fram sitt smyckesskrin och vi kikar lite. Hon provar sina ringar och av en lycklig slump så passar en av ringarna på ringfingret. Jag visar stort intresse kring just ringar och Hanna nämner faktiskt "Förlovningsring...!" i en mening. Okej, sov gott.

Hur skråen får man tag på ringen utan att hon vet om det? Det var ett stort orosmoment då jag absolut var tvungen att få tag på ringen morgonen efter så att jag kunde beställa ringarna så att "det blev gjort nån gång". Jag försäkrar mig om att Hanna sover (hon har en tendens att snarka). Jag smyger fram till hennes smyckesskrin och ska just lyfta upp det...då slår det i nånstans. "ABORT! ABORT!" tyckte den engelska delen av min hjärna och gav istället Hanna en puss god morgon. Så går jag ut i vardagsrummet och står och funderar, bligandes på ett papper jag just plockat upp, "Hur fan ska jag göra?". Då frågar Hanna "Ska jag köra dig till jobbet?". Det tackade jag absolut inte nej till. Då Hanna gjorde sig i ordning i badrummet, plundrade jag hennes smyckesskrin.

Så står jag hos guldsmeden för tredje gången. Första var ju för att kolla ringar, andra var för att beställa men jag var tvungen att ha ringstorleken vilket jag då inte hade. Vi fyller i en blankett, gör en delbetalning och hem åkte jag.

Hur kunde jag förklara alla besöken nere i stan, där jag väldigt sällan är? "Jag ska till frisören.", "Jag ska till Apoteket och hämta medicin." och "Frisören hade semesterstängt." är ett mindre urval av mina ursäkter.

Trots fjärilar i magen och en enorm vilja att berätta för hela världen så avslöjade jag ingenting för nån...mer än svärfar.

/"Reserverad åt Hanna Sievers" & "Reserverad åt Fredrik Josefsson".


Plugg å jobb

Det är fan inte lätt att kombinera studier med arbete. Skola på dagarna, jobba på kvällarna. Men det blir nog bra till sist, är ju bara några dagar kvar å sen är det bara plugg som gäller. Najs.






RSS 2.0

Blogglista.se