Mina sponsorer

Affiliator Affiliateprogram
PriceRunner - Kolla hos oss innan du handlar


Nån som har plats?

Då skulle jag vilja ha det här! Kostar ju gratis...



Måste också tillägga att en av mina fläskiga idéer nyss gick i kras: man kan inte bygga in en resårbotten i ett piano för att utgöra en gästsäng, "alla" pianon är 150 cm breda.


Möbler

Det är inte särskilt billigt med möbler. Speciellt inte när man vill byta ut precis alla möbler man har. Okej, inte sängarna, jag måste bara lära mig sova i dom. Tidigare i veckan sov jag TVÅ HELA nätter och vaknade utvilad. Det var lääänge sedan sist.

Möbler var det, ja. Efter att ha plöjt igenom IKEAs hemsida ett par gånger kom jag fram till att jag måste köpa möbler för 13702 kronor. Till det tillkommer en skööön soffa som IKEA inte kan bistå med, har inte funnit nån än. Säg 10000 kronor för en soffa. Mina smaskiga vägghyllor går på 2000 spänn plus spottar plus speciella konsoller plus sprayfärg. Säg 3500 spänn totalt. Sen ska det till en ny bordsskiva till mitt skrivbord. 229 spänn för skivan, fyra ben från IKEA (redan inräknat), sprayfärg och slippapper.

Sen vet jag inte hur en gästsäng ska bli till. Bäddsoffa eller bygga in en resårbotten i ett skåp. Det senare tar ju mindre plats och lär vara billigare. Lite MDF med några reglar, skruv och färg så är saken biff. Det kikar inte över 3000 spänn då, förutsatt att min i huvudet komponerade konstruktion funkar som den ska. En bäddsoffa är garanterat dyrare...eller rätt så likadant pris. Kanske 5000 för en vettig sådan.

Sen ska det till att målas lite också. Säg 500 spänn för en king kong-bytta med färg och lika mycket för rollers och slippapper.

Åsså MÅSTE jag ju ha en Barcelona-stol...och bioetanol-brännare. 4300 plus 995 kronor.

Vart slutar det här kalaset, då? 30000 spänn?! Jag får nog stå ut med möblemanget ett tag till.


...en sån mä'...



Sånna finns hos livinn.se i Göteborg.


Ge mig!

En SÅN vill jag ha...nån gång...


Fredagsunderhållning

Så var den magiska fredagen förbi. M A Numminen med accompanjemang (well, en pianist/dragspelare/sångare/flöjtare) på Mariestads teater. Jag var osäker ifall det skulle vara bra, om jag ska vara ärlig. Men det var hur kul som helst. Snubben har inte riktigt alla hästar hemma och musiken blir därefter...riktigt förbaskat bra, med andra ord. Jag är sååå nöjd. Tack, mamma. Pöss. Kvällens hits var "Jag har sett fröken Ellen i badet", "Med min kvinna i riksdagshusets park" och självklart "Som en gummiboll kommer jag tillbaks till dig". En annan hit var telefonkatalog-mikrofon-banjo-mikrofonstativ-mikrofon-notställ-mikrofon-piano-pianist-piano-mikrofon-notställ-mikrofon-mikrofonstativ-banjo-mikrofon-telefonkatalog-solot.










Dagens ord

Det är egentligen förra veckans ord då jag kikade på en repris Antikdeckarna. Då var det en dam som uttryckte sig lite intressant...

Därför är dagens ord: Smååf! Det är skånska för smurf.


Mumma!

imag0388 (MMS)

Mumma!


Rapport

Oj vad jag bloggar dåligt! Kan ju också bero på att det inte händer nånting vettigt i mitt liv. Har dessutom mått lite dåligt sedan Sisko lämnade oss. Det är bra tomt utan Stålhunden men man klarar sig. Har gott stöd från Hanna och mina vänner.

Apropå vänner så ska jag hem till Johan ikväll och spela ishockey på PS3. Det har blivit en grej som vi pojkar håller på med. Ibland åker jag till honom, ibland åker han till mig och då spelar vi på Xbox360 istället. Inte riktigt samma spel (NHL 09 kontra 11) men de är ju i princip likadana. Blir väl en sissådär fjärde spelkvällen vi har nu. Inte är vi bra, inte. :) Men vi lyckades peta in åtta mål i en match, det gick av bara farten. Oftast förlorar vi med 1-3. :)

Jag lyckas fortfarande inte hitta nåt jobb som passar mig. Det finns ju bara ingenjörsjobb och inom sjukvården, typ. Åsså dom där nissarna som säljer dammsugare för 45000 spänn. Det kan ju passa mig...nä. Tänker inte ta ett jobb där man tvingar på folk saker, som dom där förbannade telefonförsäljarna på stormarknaden som försöker haffa en när man går in OCH ut ur butiken. Är det ett jobb för mig? Aldrig!

På onsdagar stretar jag vidare med vattengympan. Går rätt bra, faktiskt. Jag mosar på som bare den och har nånting som kan påminna om träningsvärk efteråt. Träningsvärk är bra värk. Eftersom jag bara tränar en gång i veckan så hinner man ju inte bygga några muskler och inte heller gå ner nånting i vikt.

Jag fyller på med trumspel en gång i veckan, vilket är för lite men det är i alla fall nånting. Måste få till en trumdag till så kan jag se mig som nästan nöjd iaf. Man blir riktigt svettig efter en timmes intensivt trumspel. Börjar få lite koll på kroppens vänstra halva. Är man högerhänt så viftar man bäst och snabbast med höger hand, jag försöker få hjärnan att tänka mig som vänsterhänt så jag övar mycket med vänster hand på hi-haten istället och även vänster fot på bastrumman. Det är en bra bit kvar till att kunna spela stabilt men det är på gång iaf.

Jag har upptäckt ett viss samband i felen på bilen. Ibland vill ju inte startmotorn snurra runt, ibland tänds inte kupébelysningen när man öppnar passagerardörren, ibland tänds den inte heller när man öppnar höger bakdörr... Det bör vara fukt nånstans. Förbannade fukt. Stor anledning till denna misstanke är att när det är kallt så startar bilen hur bra som helst men vid mildväder så är den sur och tvär. It must be the infamous jordfläta!

Sen har färgen börjat släppa på bakluckan IGEN. Man är riktigt less på det vid det här laget. Först lackade jag om hela bakluckan, några månader senare hade färgen släppt, jag fick det åtgärdat och nu har färgen släppt efter några månader igen. Irriterande till max. Kanske skulle ta å köpa en ny baklucka? Alltså själva plåten. Vad kostar sånt på Mekonomen...

Nu ska jag duscha, äta och åka till Johan.


Såhär bra är Melodifestivalen ikväll...

imag0373_1296935 (MMS)

Såhär bra är Melodifestivalen ikväll...


Kvällens måltid: taco-kyckling och -nötköt...

imag0372_1296930 (MMS)

Kvällens måltid: taco-kyckling och -nötkött i tunnbröd med mos. Mums!


Sisko på Youtube!


Fortfarande tomt...


Farväl, fina Sisko

Idag har världens finaste hund lämnat denna jord. Jag hade turen att få dela mitt liv med henne i flera år. Från att knappt ens ha haft kontakt med någon hund alls till att dela lägenhet med en var riktigt spännande. Till en början gick det ganska dåligt. Det berodde på att Sisko bara förstod finska. Men så en dag fick jag äran att gå ut med henne på en kissrunda. Eller ja, det var meningen att vi skulle gå en runda. Jag kom ut en bit på grusplanen utanför lägenheten, där satte hon sig och väntade på matte. Efter flera övertalningsförsök fick jag ändå gå och hämta matte Hanna så att hunden kunde gå nånstans. Knasiga hund.

Jag är riktigt ledsen över att Sisko inte är med oss längre men jag är glad att hon fick sluta sitt liv på detta sätt.  Hoppas att hon fick tillräckligt mycket Frolic i magen så att hon står sig ett tag. Annars har nog Ludde, Astra och Balto lite extra som dom kan bjuda på.

Farväl, fina Sisko. Vi alla saknar dig.

 


Det här är dagen då snön dog. När vinden ylar tänker jag på dig...


En ganska bra dag

Ja, dagen har varit rätt bra. Jag har varit sååå duktig...jag såg på en film som tagit plats i digitalboxen i nästan ett år...SEN TOG JAG BORT DEN. Mmm, duktiga jag. Som belöning fick jag besked ifrån Försäkringskassan att jag har rätt till rätt ersättning på ca. 8500 kronor i månaden. Så den 25:e är det jag som köper mig en kasse bärs...om det finns pengar över. Dessutom har jag installerat skrivaren så att man faktiskt kan skriva ut med den nu. Då blir Hanna glad. Heja!






RSS 2.0

Blogglista.se