Mina sponsorer

Affiliator Affiliateprogram
PriceRunner - Kolla hos oss innan du handlar


Ännu en vecka i gruvan

Det går framåt på Logica. Jag tog emot mina första samtal igår, det var lite läskigt. Givetvis åkte jag på några riktigt kniviga ärenden som slutade med att jag fick switcha över till fadder-of-the-day Mikael. Jag hade kunnat lösa två ärenden men så var det de där detaljerna som jag inte riktigt hade koll på som sket sig. Aja, sånt är det. Man lär sig med tiden.

Idag har jag suttit och pillat med min nya dator. Bättre begagnad men den funkar ändå fint. Tog hela dagen att få den ungefär så som jag ville, med alla genvägar och lösenord. En del lösenord funkade inte så de fick jag byta men så var det också några behörigheter som inte funkade riktigt som jag ville så det fick vi vidarebefordra till en kunnig avdelning. Men jag är rätt nöjd ändå. Hoppas man får ett riktigt jobb nån dag...


Det ena...och det andra...

Vad skriver man egentligen när man är lagom berusad? Man skriver detta...ja...

Jag kom fram till en sak i veckan som gick. När jag fick veta att nån skulle bli anställd på mitt jobb blev jag riktigt förbannad. Jag borde ju ligga först i kön för detta, jag jobbar ju redan på företaget som praktikant. Det tog ungefär två dagar att smälta.

Emma (min jobbcoach) kom och språkade med chefen en sväng och sen med mig och efter det insåg jag faktum: jag finns ju redan på företaget! Jag jobbar där, jag har fått en egen VPN-dosa, jag är på väg att få egna inloggningslösenord och till och med två egna datorer. Jag ÄR Logica! Det har aldrig slagit mig tidigare, då jag enbart varit inriktad på en månadslön (IE pengar) och inget annat. Sliter jag på och lär mig "allt" i systemet så har jag en anställning. Det ger mig typ 19000 spänn i månaden. Mitt fokus har varit alldeles för stort på anställningen och resten har varit helt osynligt. Jag jobbar ju redan hos Logica! När utbildningen är färdig (vilket borde gå rätt fort) så ska det diskuteras anställning och 19000 spänn i månaden. Det gör att juni-månad är lugn i familjen Josefsson-Sievers. Göttigött!

I övrigt fick jag ett par skivor sålda i veckan. Det ger ungefär 500 spänn i kassan. Sweet.

Nästa helg borde vi flytta. Heja oss!

Säl...


Livsnjutning

imag0527 (MMS)

Livsnjutning


Arbetsveckan över

Hej hopp!

Så har man avverkat första arbetsveckan på Logica. Det har varit riktigt trevligt, mina arbetskamrater är riktigt trevliga och så. Själva utbildningen är inte så värst organiserad men det är bara att försöka snappa upp så mycket man bara kan. Det är myyycket som ska in i skallen. Lär bli enklare när jag får en egen arbetsplats och har en egen dator att knappa mig runt på. Borde få en efter nästa vecka men man vet ju aldrig. Ska ha ett samtal med teamledaren på torsdag och då ska jag fråga hur det ser ut på jobbfronten. Jag menar, ska jag börja göra samma jobb som andra så borde jag ju få samma pengar, eller hur? Har nu en smaskig Nystartsjobb att luta mig på men man vet ju aldrig. Jag är värd en anställning, tycker jag.

Imorrn ska jag och Hanna åka till Töreboda och kika på möbler. Får hoppas att man hittar en soffa för en vettig peng...helst 4000 spänn för då kanske jag har råd med en matgrupp också men sån tur lär man inte ha. Men en stor och skön soffa måste vi ha, vi är soffpotatisar.

Annars är det bra. Nu ska jag se om det är nåt på tv. Tjo!


Vy från min praktikplats. Jag klagar då inte.

imag0524 (MMS)

Vy från min praktikplats. Jag klagar då inte.


Dålig ekonomi, bra varutillgång

När man har absolut sämst med pengar, DÅ hittar man de där sakerna som man sökt efter men bara funnit till överpriser, om man funnit dom alls. Som ni märkte igår så hittade jag min kära zebra.

Jag har tidigare i veckan hittat en väl anpassad laptop för småpengar. Datorer blir ju bara bättre och bättre för samma pengar men ändå, den bara hoppade fram och tyckte "Köp mig!". 2000 spänn.

Denne dator hänger ihop med en Alesis Control Pad, ett slagverk som man kan styra ljudeffekter i datorn med. Har tänkt använda detta i live-sammanhang med nåt schyst band jag startar förr eller senare. En snarlik modell kostar ungefär 2500 spänn, denne kostar 1500.

Sen insåg jag igår att jag vill lära mig spela dragspel, Eläkeläiset spelar ju dragspel så varför ska inte JAG göra det för då. Nya är dyra, jag hittade ett Hagström för 2000 spänn. Som hittat...om man har pengar.

Slagverkskompaniet har kaos när chefen är borta för då bestämmer brutala Bohman. Han droppar priser på en massa grejer och nånstans där i mitten finns det två rides som jag har kikat på tidigare, iaf en av dem. En 1500 kronors ride för 850 kr, en 2200 kr för 1100 spänn. Jag VILL köpa en av dem (jag sålde ju min primära ride i veckan) men jag tror inte att jag har råd, trots att jag har sålt ride skivor för 3200 spänn.

Måste ju köpa möbler, därför tvingas man hålla i pengarna. Hittar man några möbler sen, då? Njae, inte så värst. Soffan jag hittade igår såldes rätt fort, bara för att den var så passande för mig och Hanna. Vi får välja bort en ny soffa i dagsläget för några 10000 får vi aldrig fram. Men nyss hittade jag det matbordet som jag spanat lite på, detta till ett bra pris. Fast jag måste ju ta hänsyn till kattjävlarna. Det är typ fuskskinn på sitsarna på stolarna och dom lär bli förstörda när Odis och Kisse hoppar upp och lägger sig på dem, precis som med soffan. Så några sådana stolar lär det nog inte bli. Förbannade bananskurkar.

Jag ger mig sjutton på att jag hittar fler grejer som jag hittat och inte kan köpa. Hittade förvisso ett schyst trumset för Gubbaröra/äldre musik men det har jag inte heller råd med. Anställ mig, Logica?


Zebra!

Jag har funnit min förlorade zebra! Det är ju förbaskat dumt att man inte hade en sissådär 2500 spänn till övers så att man kan köpa den. :( Jag vill egentligen inte betala mer än 1500 kr för den men...den är ju så söt! Aja, det finns fler som jag kan köpa senare i livet istället.


Painful patriotic pannkakes!

imag0521 (MMS)

Painful patriotic pannkakes!


Odis tittar på Tom & Jerry. Heja...Jerry.....

imag0516 (MMS)

Odis tittar på Tom & Jerry. Heja...Jerry...ja...


Kisse tittar på Tom & Jerry. Heja Tom!

imag0515 (MMS)

Kisse tittar på Tom & Jerry. Heja Tom!


Duktig Jos...och Hanna.

imag0511 (MMS)

Duktig Jos...och Hanna.






RSS 2.0

Blogglista.se