Mina sponsorer

Affiliator Affiliateprogram
PriceRunner - Kolla hos oss innan du handlar


Glass!

Idag har jag ätit glass. Jippi!


Imorrn kommer Hanna hem

Jippiiiii! Visst är det skönt att vara ensam ett tag men FAN vad tomt det är! Hur det nu kan vara tomt med hund och katter kan ni ju fundera på. Huvudsaken är att Hanna kommer hem. Heja!


Ett dygn med Sisko

Nu har Hanna varit på väg till mellersta Finland i nästan ett dygn, det innebär då att jag är varit nästan ett dygn ensam med Sisko. Det funkar precis hur bra som helst, hon är som hon brukar. Hon är fortfarande världsmästare på att tigga mat och annat...men mest mat. Igår fick hon en cheeseburgare efter att matte Hanna åkt, jag tyckte att hon var värd det. Sen på kvällen fick hon sin vanliga hundmat men den var toppad med en portion ris och lite sky. När hon insåg att hon inte fick nåt snask, vilket hon alltid prioriterar framför mat, så åt hon upp allt. Glufs! Hon är söt, vår lilla hund.

För egen del så har det varit ett segt dygn. Har känt mig rastlös som fan men tog mig ändå ingen tid att göra nåt vettigt. Okej, jag lagade mat och diskade lite men det var väl allt. Vi får se vad jag hittar på för någe idag. Kanske byter golv i hela lägenheten...eller nåt.


Sommarjobb

Ja, jag har sökt ett. Nu väntar vi med spänning för att se om jag får det. Wish me luck!


Gaaah!

Fan vad less jag blir på mig själv! När vi mickade trummorna igår i studion så var det en mick som inte funkade. Då dividerades det om man skulle köpa nya mickar. Fan, då blev ju JAG sugen på att köpa mickar! Det var ju jävla onödigt. Ett standard-set kostar 2595 spänn på Slagverkskompaniet, en femhundring till för en till baskaggemick. Sen tillkommer ju ett/två stativ och kablar. Suck...

...ett komplett set (men med bara en kaggemick) för 4200 kr på Thomann. Curse that german!


Det blir aldrig riktigt som man vill...

Ja, det gick inte så bra på inspelningen. Eftersom vi inte riggade upp i söndags så fick vi göra det före inspelningen istället, vilket tog längre tid än väntat. Och när vi väl spelade så var det ingen som satte låtarna eftersom vi inte har repat nånting. Jag har ju tjatat om att man MÅSTE repa inför en inspelning för där hörs alla fel man gör. Målet var att vi alla skulle spela bra så att det bara var att riva av låtarna och sen kunde vi dricka segerchampagne...men icke. Jag tror att trummorna och basen blev bra på två tagningar, resten var slöseri med tid. Så kan det gå. Vi ska köra igen om knappa tre veckor under samma förutsättningar men JAG ska vara ännu mer förberedd än nu så att åtminstone mina trummor blir bra, då kan dom andra lägga på sina instrument pö om pö. DÅ kommer det blir BRA! Heja Gubbaröra.

Det som var överraskande bra igår var ljudet. Vi må ha spelat som krattor men Andreas rattade till ett riktigt bra ljud. Jag hoppas verkligen att det låter lika bra vid nästa inspelningstillfälle.


Ingen riggning

Nee, det blev inget riggat idag, söndag. Lätt irriterande eftersom vi bestämde det i måndags och jag fick återbudet ungefär då vi skulle åka. Inte mycket att göra åt det så vi tar nya tag imorgon. Nackdelen är att vi måste få precis allt att stämma innan vi börjar spela in. Det kan ta sin tid så jag är inte riktigt övertygad om att det blir nåt inspelat imorrn och på så sätt blir det inget inspelat alls föränn Janne kommer hem ifrån USA. Det är inte lätt att spela i band.


Snart smäller det!

Imorrn ska vi ut i replokalen för att rigga upp mikrofoner och ställa in ljud inför måndagens inspelning. Jag är riktigt taggad och laddad! Har ju övat nästan varje dag den här veckan, det MÅSTE gå bra. Bara jag inte tänker på att record-knappen är intryckt så kommer det gå fina fisken.

För er som inte redan märkt det så finns det en Facebook-sida för Gubbaröra. Där finns det (väldigt lite) information och några låtar man kan lyssna på. Jag har bett Janne att skriva ihop en riktigt biografi som jag ska lägga till senare. Var lojal mot Gubbaröra!

Gubbaröra

Promote your Page too


Hur gick det för Willy?

Blev han en finalist?
 

Nej, det blev platt fall...


Fan vilka givande inlägg jag gör nu för tiden, eller hur...?


Hårdträning

Ja, vad gör man inte för att göra en bra prestation på en inspelning. Jag går upp kl.5 varje morgon, knäcker fem ägg i ett glas och sveper det. Sen springer jag igenom Mariestads slumkvarter och snurrar lufttrumstockar och kör schysta fills. Sen när jag sprungit i en sissådär två timmar spurtar jag nedför drottninggatan och upp för trapporna framför landstinget och hoppar runt som en dum amerikan.

Vem fan orkar göra sånt?!

Jag har varit ute i repan tre gånger den här veckan (orkade inte i onsdags eftersom jag skulle vattengympa, dessutom mådde jag inte hundra) och kör igenom låtarna som vi tänkt spela in på måndag. Ibland är man riktigt kreativ och kör schysta fills som man inte trodde att man klarade av...sen kan man bli riktigt omotiverad och trött och knappt ens klarar av att hålla i stockarna. DÅ är det illa. Men jag är ändå positiv inför måndagen. Eftersom det i regel går skitbra när jag spelar med dom andra så lär det gå bra på måndag också, så länge jag vet vad jag ska spela. Får gå igenom alla rundor i låtarna på söndag alt. måndag, det beror på hur många vi blir på söndag då vi ska rigga upp mickar och ställa ljud. Hur vi ska kunna ställa ljud utan vissa förstärkare och instrument är ett mysterium men det löser sig nog.

Imorrn ska jag öva igen. Får se om jag behagar att pröva dom andra skinnen jag har liggandes, det tog ju sin tid att stämma dom skinnen jag har. Aja, det ger sig imorrn.

PS. Jag har kanske ett par goda nyheter för Gubbaröra...men det säger jag inte föränn det är fastställt. DS.


Nytt datum för inspelning bokat preliminärt

Det ser inte bättre ut än att vi ska spela in på måndag nästa vecka. Det var Janne som tyckte att det lät bra på dagens repning så det var dags för inspelning. Kom som en smärre chock med tanke på hur jag spelade idag. Det lät väl bättre mot slutet av repet men ändå inte riktigt så bra som jag vill ha det. Det innebär att jag får bo i replokalen i veckan för att finslipa mitt spel. Har ju bara övat Metallica i en månad så jag kan ju knappt dom låtarna vi tänkt spela in. Men det löser sig, jag måste bara öva lite. Hanna åker till stallet, jag åker till repan. Kommer bli så sweet!


Köpa-köpa-köpa!

Köp mina skinnbyxor, annars blir det stryk.

Köp mina musikprylar, annars blir det stryk.


Ansiktsburk

Ja, jag har skaffat mig Ansiktsburk. Fjanta in där och terrorisera mig som bare den. Men sluta fan inte läsa min blogg! Jag skriver mer vettiga saker här...eller jag vet inte...

Fredrik Jos Josefsson

Create your badge


Lotta blev ägd

Idag satt Hanna på Lotta för första gången. Take that, häst! Det lär vara bombarderat med bilder i Hannas blogg om nån minut eller så...eller timme...eller...stund...


Paketöppning!

Jaaa, så har man öppnat dom därninga lådorna som jag hade fått hem. Riktigt ordentligt spännande. Såhär blev det...


Jarrå, det är två lådor.


"Ååå, vad kan finnas i första lådan...?"


Tadaaa! En extern hårddisk på 500GB samt Office 2007. Inte nytt Office men gratis.


Låda nummer två, helt enkelt.

 
Tadaaa!


En bättre begagnad dator (som är bättre än den jag har...som ju dessutom är trasig) samt lite smått och gott till. Vad man ska med två fjärrisar till en dator vet jag inte. Hunden kan få tugga på dom... OBS: Ingen mus. Intressant... Men jag ska ju ändå använda mina gamla tillbehör till datorn så det gör ju inte någe. Nu ska vi bara vänta på det tredje paketet som är på villovägar...som givetvis innehåller det bästa av allt. Jävla Posten...


Utmaning accepterad

Clara utmanade mig i en...utmaning. Eller ja, hon skrev på sin blogg att hon utmanade mig och hoppades på att jag skulle ta åt mig. Så here goes. På nåt sätt ska jag skriva sex saker om mig själv som inte gemene man känner till och skall även utmana sex andra bloggare. Dom får hitta mig och utmana sig själva, jag tänker inte ragga folk. Nu ska jag bara komma på sex saker som folk inte vet om mig...typ...

1. Jag går alldeles för ofta i sömnen och tror på fullaste allvar att ett inbrott pågår (nej, inte mörkrets inbrott). Jag flyger upp ur sängen med knuten näve och pulsen på 175 för att upptäcka att det inte alls är nåt inbrott i görningen. Går och lägger mig, somnar...för att flyga upp en timme senare och utföra samma procedur.

2. Jag har opererat snorren...två gånger. Icke sexrelaterat.

3. Jag har snattat hockeybilder en gång. Ingen påhälsning av polisen...än...

4. Jag kan uppskatta annan musik än hårdrock...men inte så ofta.

5. Jag har druckit en flaska whiskey på ett par timmar. Behöll den inte.

6. Jag är beroende av prylar.

Så, är ni nöjda nu?


Bad

Idag har jag badat. Jippiii!


Posten är bra...?

Hämtade två av tre lådor med stuff idag. Den tredje har tydligen kommit på villovägar. Enligt kollikollen så finns det i Jönköping. Får la hoppas på att det kommer hit tills imorrn, jag lär följa det på Postens hemsida.


Handla på Jula!

Jag har fått mina prylar ifrån Nicator! Dom fixade inte en ny tv till mig men dom fixade...en mindre tv, en dator och en extern hårddisk. Sweet! Bloggar vidare om det när jag får dom.

Sen så kräktes Sisko på golvet tre gånger. Relevant, eller hur?


The Lonely Island - Jizz In My Pants

Completely priceless...


Repade ikväll

Jao, det gjorde vi. Tyvärr visste tydligen inte Jens om det så vi blev bara tre. Men vi spelade så det räckte och blev över ändå. Jag fick spela lite gitarr och glänste så gott jag kunde. Så det blev mest jam idag, det var riktigt trevligt. Om två veckor åker Janne till USA så det räcker med att vi bara träffas, jävlas med varann och spelar blaj. Vi har inget att sikta på just nu. Visst, vi borde göra den där inspelningen men eftersom vi inte lirat på fyra veckor så låter det inge vidare och vi kommer inte hinna spela in innan Janne åker så...ja, det får bli när det blir. Lutar väl mest åt juni eftersom jag också ska åka bort. Det blir nog väl med det därninga bandet till sist.


Vart är världen på väg?

Ehm... Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det här... Men typ hela min livssyn försvann i ett nafs. Ta ett kik ¨på den här länken...

Skjuvade...? SKJUVADE?!?! DET HETER SKÖV! Hur fan kan annars skämtet "Skövde på engelska blir did they push" vara roligt?! "Nä, jag bor i Skjuvadede." Jag borde bli svenskalärare...om man fick vettigt betalt...och man slapp läsa på någe...fan...


Åsså Miller, såklart!


Hästar

Det är inte lätt att undvika hästar när Hanna "tvingar" med en till stallet ibland. Ja, det är lite kul. Jag vattnar hästarna ("Han vattnar sina fålar fem"...) och fyller på vattenkannorna till morgonen efter då Torbjörn släpper ut hästarna och fyller på med vatten ute i hagen. Det uppskattas. Och när jag är färdig med det brukar jag göra lite mat till Lotta, Hannas häst. Därefter är nästan Hanna klar med resten så att vi kan åka hem. Riktigt trevligt att man kan hjälpa till.

Här kommer ett fotokollage av kusarna i stallet...


Den mycket trevliga ardennern Bronzo. Hade jag användning av en häst skulle jag "köpa" AKA sno honom. Han är stor som ett hus och skiter därefter. Han lär vara perfekt att släpa stock i skogen, vilket jag ska använda en häst till om man ska använda häst alls.


Det här är travaren Scotty, Lottas riddare i hårig rustning. Han var hennes beskyddare när hon var ny i hagen och en annan häst försökte betäcka henne. Snel hest.


Lilla Conny-ponnyn Obelix. En tvärhand hög, minst en fot snäll.


Madonna...stallets bitch...ja, jag behöver inte säga mer...


Detta är Rex. Hästen som borde åtalas för våldtäktsförsök på minderårig. Det är därför han är bakom...plankor.


Åsså var det Lotta, såklart! Här poserandes med matte Hanna. Du ser ju hur jävla glad hon är.


Le in i kameran...nähä...


Vi är ens inte CP.


Vad försiggår i Gubbaröra?

Enkelt svar: inte ett jota! Det är alltid nån som ställer in och det är tydligen inte intressant att spela när vi är tre, vilket jag själv finner olustigt. Man spelar för att bli bättre för man blir verkligen inte bättre när man inte spelar. Det lilla jag tränade upp har jag tappat...okej, kanske inte helt men en del. Man hade ju idéer om hur man kan göra låtarna som vi ska köra på inspelningen till ens egna. Inspelning, ja... Det får vi skjuta på framtiden. Lär inte bli nåt före sommaren. Detta tack vare att vi inte repat på en månad. Får se hur det blir med spelningar också, får ringa och prata med Janne om det. En spelning måste ju passa in i allas scheman, vilket inte borde vara så svårt om man har framförhållning.

Jaja, fan vad jag gnäller. Men det är verkligen skittrist att inte spela någe. När vi ses så målas värsta fräcka scenariot upp och slutar i...ingenting. Jag försöker hålla mig i skinnet men det här börjar likna en fars mer än nåt annat. Hmm...kanske smittade av sig när vi spelade på teatern...får höra med Markku om det går knackigt för hans band också...


Tillbaks till verkligheten

Så har man äääntligen fått lite ordning på torpet, med betoning på lite. Min dator är sönder, som synes i tidigare inlägg, och jag tvingas ta till nödåtgärder. Jag har ju faktiskt en dator stående som inte används direkt mycket så den har jag kopplat in och använder nu för att skriva mina komplett onödigt blogg-inlägg. Skönt att kunna surfa igen och än mer skönt att OS är slut.


Ja, det är två datorer. Hannas dator pajade ju för några månader sedan...ja, jag ska fixa den.


Så vad har hänt den senaste tiden? Egentligen inte ett jota. Var i Pålsboda i helgen, mycket trevligt. Var barnvakt åt Hannas brorson...nej, inte bara jag. Hanna var ju med också.

Var på sjukhuset i förra veckan och undersöktes, fick förslag på ny medicin men inget recept. Man blir ju redigt förbannad när det är läkaren som föreslår annan medicin och sen inte skriver nåt recept. Inte så konstigt att sjukvården får dåligt rykte. Har åtgärdat medicinen nu iaf.

Sen har jag i ett par veckors tid gått med förbannat ont i vänster ben. Tog upp det med läkaren i förra veckan men ingen som helst åtgärd. Trots att jag äter värktabletter så kan jag inte gå normalt, inte heller sova ordentligt. Eftersom jag tar tabletterna på kvällen så tar det typ 6 timmar innan dom verkar till fullo så nätterna blir...intressanta. På toppen av det räcker inte tabletterna i 24h som dom ska göra för efter kl.20 varje kväll kommer smärtan krypande. Ja, man gnäller lite men tro fan det när man inte kan ligga smärtfritt i sängen.

Gör en Gubbaröra-notis i nästa inlägg. Måste ju organisera det under rätt kategori.

Det var nog allt för nu...


SNL - Dick In A Box

Så får ni äääntligen förklaringen till det intressanta inlägget om kyckling... Tack, Desiree...tror jag.


Skruvat - Jag har tråkigt

Universums bästa låt! Gaaaaaaaaaaaaaah! *svimma*



Kan nån...

0-183e0a4530d00c26d6476d35f6356a36.png

Kolla varifrån!

Kan nån säga vad som är fel på min dator? När man startar så snurrar så vitt jag vet allt igång, lampan för hårddisken lyser men inte den gröna (ström?). Tidigare tändes den gröna efter några omstarter men inte nu. Jag bytte batteri på moderkortet vilket gjorde att datorn höll inställningen för klockan men inte för processorn, fel frekvens. Men efter omstart funkade allt fint och datorn ger inga felmeddelanden under drift. Vad är fel?






RSS 2.0

Blogglista.se