Mina sponsorer

Affiliator Affiliateprogram
PriceRunner - Kolla hos oss innan du handlar


Trumövning

Idag övade jag trummor en sväng, ungefär 40 minuter. Får inte spela för länge för då kan jag få ont i underarmen igen. Det lät rätt risigt, tyvärr. Har tappat stinget eftersom man inte spelar så ofta. Försökte dessutom öva som en vänsterhänt, dvs. med vänster hand på hi-hat och vänster basfot och höger hand på virveln. Ursvårt! Antar att man är lika duktig att spela så som man var när man lärde sig spela trummor på den gamle kungens tid. Men jag måste ändå öva upp vänsterfoten så varför inte samtidigt öva med vänster arm?

Men jag är rätt nöjd med trumsetet iaf. Möe cymbaler blir'e...men borde jag inte byta ut dom nya dyra mot Meinl Classics? Dom är billigare men jag tycker att dom låter bättre. Får ta och utvärdera cymbalerna ordentligt så får vi se. Vill ju helst provspela hi-hat och ride men det kan man nog inte göra här i närheten. Kan ju gå tillbaks till mina gamla Sabian B8, som jag inte är nöjd med. Krångligt det där med cymbaler.

Aja, jag får väl lära mig spela först.


Vilket är smartast?

Att betala för en 28 veckors utbildning där jag kan få ett bra jobb efteråt, bli nöjd med mig själv och inte vara en last för samhället?

Eller sätta mig som arbetslös där jag får slita arslet av mig för att få rätt till ersättning som jag ändå inte får i tid, där jag tvingas sälja av mitt bohag för att kunna betala hyran och betala för dubbla fackavgifter (tack som fan, idiot-Metall) och flera räkningar som givetvis byggts på hög för att jag fick så förbannat dålig ersättning ifrån CSN sista månaden i december (jävla jul), och för att bilhelvetet gick sönder, för att i slutänden vara DYRARE för samhället att ha mig som arbetslös än att sätta mig på en utbildning som faktiskt ger nåt?

Jag tvivlar på att den där jävla nätverksteknikerutbildningen kostar 8-9000 spänn i månaden, vilket jag i slutänden bör få ut ifrån Försäkringskassan. Borde det inte vara viktigt att utbilda vårt folk? I guess not. Istället läggs alla jävla pengar på idiotisk politik, Melodifestivalen och bistånd till U-länder. U-länderna har satt sig själva i skiten, det är deras gelikar som har ställt till det. Eller så läggs pengarna på U-länningar i Sverige, det är ju SÅ jävla viktigt. Politikerna åker privatplan och äter gratis lunch men gör inte ett förbannat jävla någe för vårt land. Melodifestivalen är ett ständigt fiasko så där behövs inte sägas mer. Anamma Norge och Finland med Keep Of Kalessin och Teräsbetoni så kanske det går bra för de gul-blå. Om det gick bra eller dåligt för dom är ju skit samma, dom spelade hårdrock!

Det är inte så konstigt att folk misshandlar personal på Arbetsförmedlingen eller Försäkringskassan...


Pengabössa?

Vart kan man få sånna pengabössor som alla hjälporganisationer har? Jag behöver en sån för jag har då fan inga pengar.


Bilen; upplösningen

Det verkar som att det faktiskt inte är nåt riktigt fel på bilen. Den krånglade som bara Satan i en vecka, sen har den startat så snällt så. Jag och Hanna misstänker att det är den ökända fukten som smitit in någonstans. När den här blöta vintern är över får jag be nån snäll vän hjälpa mig att gå igenom områden där det kan uppstå fukt och försöka få bort detta. Jag hoppas att det blir myyycket 5-56, det luktar ju ljuvligt! :) Men jag misstänker elektronikspray istället, nästan lika bra.

Jag märkte också idag att höger framdörrs el beter sig märkligt, precis som förra vintern. Den röda lampan lyser inte och kupébelysningen går inte igång när man öppnar dörren. Säkert fukt där också. Men vart? Har hört något om att det har med låset att göra alt. öppningsmekanismen. Att det är någe vaj där. Aja, så länge batteriet inte töms så är det endast lyx att det ska funka. Har ändå inga pengar att lägga på reparation.


Diverse djurterror 3


Trio i djur!


Jag föredrar soffan framför golvet!


Vovve är portad!


Jag är en säl!


Spring, matte! Snabbare!


Cats in service of my socks?


Pall från Jysk, katt från vettet...


Puppy love!


Odis pömsig!


Karate-katt?


Husses kisse? Javisst!


När matte är borta ockuperar katterna hennes säng!


Låne-vovven Bosse-bus!


Snaaaaark!


Söta lilla Lottis!


Man ska ALLTID hålla utkik efter godis.


Headless dogs-man?


Väldigt nöjd vovve.


Husses säng känns lite hård...


...sådär ja!


Vovves säng is mine!


Matkön.


Husses katt...också!


Kisse i påse!


Diverse djurterror 2


Snark?


Suddig men söt!


Snö är bäst när man är en husky!


I'm the king of the...snow?


Solen skiner å jag får vara uteee!


Mysiiigt!


Djävulen i Oden!


Sisko tror att hon är en sork...eller så letar hon efter sådana.


Diverse djurterror


Odis!


Why they call it...kitty love?


Sisko myser.


Mera mys!


Satan är bäst i...min katt?


Jag skulle inte ha ätit så mycket...


Kärlek!


Mer kärlek!


Gräs är mysigt!


Mys...eller snark?


Finaste vovven i världen!


Vovve på husses skomatta...


Holk!

Mjaaa...! Så kan man säga! Det jag råkar mena är en fågelholk. Vad trodde du?

Jag fick en bra idé för ett tag sedan. Morsans gubbe köpte en fågelholk på typ loppis eller nåt, där man istället för att ha fåglar i så har man en flaska brännvin. Man lossar på en sprint och framsidan på holken öppnas och där står ju spriten med ett par glas, redo att servera. Den holken är ju riktigt fräck men jag ville gå ytterligare ett steg längre. Hanna har vid flera tillfällen nämnt ordet tittskåp och det anammade jag i denna holk.

Jag gick till ÖoB och köpte en fågelholk som byggsats. Man kan ju inte såga till alla delar helt själv, lat som man är. Så införskaffade jag också en plexiglasskiva som skulle ersätta fronten så att man kan titta in i holken, därav tittskåp. I denna konstruktion får det precis plats en kvarting Absolut. Hade holken varit högre så hade en hel sjuttis fått plats.

På den lokala pizzerian finns det en ljusdisplay med en blixtrande ljusplatta och på denna står en flaska sprit. Blixtarna ger en riktigt fräck effekt, vilket jag vänligt men bestämt tänkt låna. Då jag inte hittade så värst bra ljusplattor eller spotlights köpte jag en ljusslinga, då det var i mellandagarna.

Så ska allt monteras. Jag fick borra ett hål i bottenplattan för elsladden och monterade alla trädelar. Sladden var tvungen att vara på plats från början för att annars skulle det inte gå. Så virade jag ljusslingan runt flaskan och ställde in i holken. Så ska plexiskivan på plats, förarbetad med den påmålade texten "I nödfall, krossa glaset". Är det nöd så kan man gott banka sönder plexit. Mera lim och voila! Holken är klar. Man kan öppna locket och ta sig en tuting. MEN denna holk är komplett igenlimmad så att man inte kommer åt flaskan...

Varför ska man använda plexi istället för vanligt glas? Och varför är den igenlimmad? Glas går sönder för lätt, hade varit ett bra svar. Sen kan man säga att holken är för nykterister. Ja, det stämmer förvisso men jag hade en annan anledning till detta. Då holken skulle bli en gåva så brukar jag vilja ha en god anledning till varför just en sån present. För knappa två år sedan agerade Hanna chaufför (å jag som bisittare) åt ett par kompisar när de var ute å gjorde stan, första gången på lääänge. Hem kom dom till sist och...ja, dom gjorde nånting fult den natten för ett knappt år senare kom storken. Det MÅSTE ha hänt den natten! Då dom redan har två barn innan så börjar det bli lite hektiskt, liksom.

Sensmoral: dom har fått en anti-göka-holk. Ska dom ha fler ungar så får dom banne mig jobba för det också! :)


Limma, limma, limma...


Mer lim, vettja! Använder den riktiga fronten som skydd så att plexit inte tar skada.



Tada! Sprit i en holk!


Det är lysande, Jossan!


Skyddsplast på!


Äppelpaj

Ja, vad gör man inte för att rädda en vaniljvisp med kort datum? Man gör äppelpaj. Logiken är total. För att vara novis på området och dessutom fick chansa så blev den med beröm godkänd. Ska man göra nåt gott ska det gå fort, och i originalreceptet skulle man göra en pajdeg som skulle ligga i kylen i 1-2 timmar. Inte fan gör man nåt sånt! Leta, leta, leta...hitta ett recept på en rabarberpaj med smuldegsbotten...SNO...göra en smuldeg. Smör å mjöl, hur svårt kan det vara. Sen tog jag sex äpplen som jag skalade och skivade lite halvsporadiskt. Varvade äppelbitarna med socker och, absolut viktigast, hackade hasselnötter. Knöla ut degen i formen, i med äppelnötsmegget, lite kanel på toppen och in i ugnen. Tog max en timme, gräddning å allt. Å gott som fan vart det...iaf till den milda grad att man får med beröm godkänt.


Trummor

När man är som pankast brukar man längta efter pengar som man kan shoppa bort. Jag suktar efter att bygga ett eget trumset. Jävligt korkat, eller hur? Men man ska aldrig sluta drömma. Bygget skulle gå på 11754 spänn och på det tillkommer upphängning till hängpukan och lackering. Och arbetet, såklart. För ett jävla tredelat trumset!!! Det är fan inte billigt att vara innovativ. Känns som att det där Yamaha-kitet ligger närmre till hands då det kostar 7927 spänn för tre delar, helt utan arbetsinsats. Kanske ska testa att bygga en virveltrumma till att börja med...? Eller så bygger man, låt säga baskaggen först och resten pö om pö när pengarna trillat in för att sen avsluta med att lackera allt på nåt snöggt sätt. Överväger Saw-tema...


He's making a list and checking it twice.


Smaskigt värre! Mumma.


Mjaaa...

Man vrider på nyckeln och motorn startar inte. Vad är fel?

Jag har kanske begränsat vad som är fel på biljäveln. Min första tanke var att startmotorn var kass men den snurrar på så fin trots att motorn inte startar. Nästa tanke var att batteriet var dåligt men då skulle ju inte heller startmotorn snurra, eller hur? Men motorn går ju inte runt...det borde den ju göra om det skulle vara fel på tändningen, som jag misstänker. Bilen misständer ju inte när den är igång. Fan! Det är nåt annat som är vaj. Det kanske inte snurrar med startmotorn men det SURRAR iaf. Vad skråen är det då som är knas? Det kan ju kanske vara batteriet, trots allt. Eftersom startmotorn inte får tillräckligt med ström efter en snurr så stannar den. Kaaan ju vara så.

Fortsättning följer...


Hmm...

Jag förstår inte riktigt varför folk alltid ska skriva anledningen till varför man säljer sina ägodelar...


Suck...

Å idag startar knappt bilen. Jävla plastaskit!


Fnys

6074 kronor senare är bilen ändå inte helt reparerad. Det var inget grovt oljeläck, kylaren kunde dom laga för stunden iaf. Vad händer sen? En spindelled var kass och behövde bytas. Den kostade 1500 spänn då den sitter fast på länkarmen, vilket man då också byter. Oj så skoj. Motorvärmaren behövde en ny kabel (till, då jag inte hade nån kabel att koppla in bilen i) vilket kostade 600 spänn plus arbete. Så det är bara att hoppas på att kylaren håller till besiktningen iaf, att det blir kallt som satan så man kan använda motorvärmaren och att ingen mer skit uppstår. Glömde byta generatorrem men den borde dom ha kollat eftersom det var en milaservice också. Jag ska fan inte ha bil, jag borde nog inte ens gå utanför dörren. Skit.


Bilen på verkstaden

Tror du att det blir billigare än de 6000 kronor jag har? I think not. Heja mig...blä...

Jag är iaf inskriven i jobb och utvecklingsgarantin så jag antar att jag får pengar i slutet på månaden. Annars är jag körd. Heja mig...blä...


Hur mår jag, egentligen?

Jaja, jag får väl skriva ett inlägg om min status också, om det nu är nån som faktiskt läser det jag skriver. Hej, Maarit... Jag har gått och varit förkyld i ungefär en vecka. Det började med lite halsont som gick över på ett par dagar men efter det har jag varit slemmig i halsen och lite snuvig. Men ändå inte lika illa som Hanna, she sick. Jag som hoppades på att jag skulle klara mig. Oh well, får la stå ut. Föga roligt att veta att jag kommer vara sjuk i säkert en månad till. Bit ihop och kom igen.

Mitt sista skolarbete har ni ju redan läst om, om ni läser min blogg. Ska skriva om en redovisningsbyrå och det går himla trögt. Måste skriva minst en sida till om till synes ingenting, jag har redan skrivit om det vettiga på byrån. Men det blir nog väl.

På tisdag ska bilen in på verkstad. Jag blev först förfärad över att reparationen skulle kosta 5700 spänn då kamremmen behövde bytas...trodde jag. Den har bara gått 9000 mil och den ska bytas vid 13000 ungefär så det slipper vi. Meeeeen så kanske vi måste byta kylare istället då den verkar läcka. Pest och helvete.

Sen verkar det som att jag inte har några pengar i februari månad heller, precis som januari. Jag fick vad som verkar vara sista utbetalningen från CSN före jul och den ska tydligen täcka fram till och med den 10:e. Får jag sen några pengar från Arbetsförmedlingen så blir det typ mellan den 11:e och den 25:e, dvs. halv ersättning. Max 5000 spänn. Jahapp, så var man pank igen. Hoppas att servicen på bilen blir billig så att jag har några pengar alls kvar.

Jag har inte hört nånting från den utbildningen jag sökt. Ger mig fan på att Komvux i Mariestad inte ens har behandlat min ansökan, dom swinen. Är tredje gången jag söker å har ju fått nej varje gång så vad skiljer den här gången från dom andra, egentligen? Och inte finns det några vettiga jobb att söka. Jag har flera gånger tänkt söka ett jobb som dammsugarförsäljare men då är väl ändå botten nådd. 35-40000 spänn är ingen dammsugare. Ingen vettig människa köper en sån. Så nej, det blir det inte.

Gubbaröra ska försöka repa nu i veckan som kommer, det ringde Janne och sade tidigare i veckan. Det hoppas jag verkligen för det var ju en stund sen sist. Vi är ett bra gäng och vi har skitkul ihop...när vi väl spelar.

Jag håller ju på att sätta ihop ett till band som ska lira rock-hårdrock typ. Vi har repat en gång vilket funkade rätt bra. Är osäker på om det är rätt folk å tas med men vi får se. Jag får konferrera med min kollegor Nisse och Stefan så får vi se vad det blir av det. Var gött å lira lite iaf. Råkkenråll!


Arbetet ännu inte klart

Det går sååå jävla långsamt framåt! Jag är väldigt orolig för att jag inte ska göra tillräckligt bra ifrån mig, jag vet ju inte vad jag ska skriva. Har inga som helst problem att skriva mängder om noll och inget men då måste det ändå vara inom ett område som känns tryggare. Jag får helt enkelt blaja på så mycket jag bara orkar och hoppas på det bästa. Får jag inte MVG så får jag inte detsamma på hela kursen. Skit.


JVM

Så var junior-VM i ishockey slut för den här gången. Det bjöds på ett par riktigt bra matcher men även sådana som man undrar vad lagen håller på med. Finalen mellan Ryssland och Kanada var riktigt legendarisk. Schenn på den, kana-dick-er! Hur fan ni kan fjanta bort er SÅ mycket kan jag inte förstå. Ledning med 3-0 inför sista perioden och går i däck med 3-5 efter sista 20. Sopor! Med tanke på vilken skit ni snackade med David Fjäll så förtjänar ni att bara komma tvåa. Andra plats är första förloraren och dessutom är tvåan röven. Suck it! Jag hoppas att ryssarnas hån mot Sverige efter semifinalen inte var så illa som det lät så därför tycker jag att Ryssland var värdiga vinnare i finalen. Kanada var ju helt utspelade i sista perioden och bara...dog.

Hade Ryssland förlorat finalen så hade det blivit en form av moment 22. Sverige slår Kanada, Kanada slår Ryssland, Ryssland slår Sverige. Den ekvationen stämmer ju inte. Tacka Fan för logik!

Man får ju också en stark känsla av att domarna är mutade. När kanadickerna gång på gång chargar sina motspelare och inte blir utvisade så börjar man ju undra. Det är bara deras motståndare som åker ut för peting eller anding (nån andas på en kanadick). Skamligt dåligt. Kan sätta en femma på att Kanada har en utvisning på motståndarnas fyra, om det ens räcker. Ett skämt, helt enkelt.

Sveriges insats var väl inte direkt så bra. Jag fick bara se tre matcher och det övertygade inte. Hade dom bara hållt ihop spelet i semifinalen så hade jag varit nöjd. Ett mirakel att folk tycker att t.ex. Tim Erixon är en bra spelare. Han gjorde flera fatala misstag i flera matcher som sänkte Sverige. Var också nån annan back som gjorde rediga grodor som gjorde bort sina medspelare. Nee, Sveriges backar får öva till nästa år, om dom får spela då.

Hoppas att Kanada förlorar finalen nästa år också. Då njuter jag.


Skolarbete?

Neee! Jag tittar på ishockey. Arbetet ska vara inne först på måndag, då måste det vara så gott som perfekt så att jag kan på MVG och detsamma på hela kursen. Jag har ju hela helgen på mig.






RSS 2.0

Blogglista.se