Mina sponsorer

Affiliator Affiliateprogram
PriceRunner - Kolla hos oss innan du handlar


Mot visdom!

Nu har jag beställt böcker som jag ska lära mig nånting ifrån i höst/vinter. Skolböcker, alltså. Kommer bli rätt intressant. Wish me luck.


Till blivande studenter

Snart kommer det finnas två användbara länkar i vänsterspalten som jag uppmanar er stundenter till att använda när ni ska köpa böcker i framtiden, tänkte då mest för studier. Adlibris och Bokus är det som gäller när man vill köpa böcker till rätt pris. Adlibris finns redan inbäddad men jag lägger den längst upp på en gång. Håll till godo!

Anledning: jag tjänar typ en krona eller två på varje bok ni köper.


Lord of the rings!

I am the lord of the rings...but I gave one away...yarr...


Lömska fackavgifter

Jag råkade upptäcka en fackavgift som jag inte ska betala. Så vitt jag vet så dras fackavgiften direkt ifrån lönen så efter lite luskande med lönespecar, fakturor och IF Metall så slipper jag betala 514 kronor. "Då får jag ju 514 kronor extra!"...nä. Det dras ju per automatik, remember.


Det är inte lätt att vara underbetald rockstjärna

Jag kvicknade till kl.19 på fredagen. Hade jobbat till kl.16 och behövde lite behövlig vila för att orka med en helkväll med rock and roll. Tog en snabb dusch och rafsade ihop ett par gitarrer och lite kringutrustning och drog iväg. Resten av No Hassle, kvällens objekt för vikariatet, var redan i replokalen och lastade grejer. Måste ju ha PA och förstärkare för att kunna bröla rock. Nån timme senare kom vi till Hjorten för avlastning och riggning. Så möe slit för en sån kort resväg. Men så är det när man vill lira rock and roll.

Så blev vi färdiga med riggning och soundcheck och vi tog oss en pizza på Candys, vilket tydligen är kutym när det gäller spelningar på Hjorten för bandet No Hassle (som snart inte har så mycket anknytning kvar till Hassle faktiskt).

Vi drog igång med första set runt kl.23 då det äntligen hade börjat komma lite folk. Jag satt av dom två första låtarna då jag inte kunde dom. Sen åkte koklockan fram å vi körde "All Right Now" av Free. Rätt soft start vilket tog bort den annars så ofta förekommande nervositeten. Gitarren åkte sen på med volymen på 11 och vi drog av den ena rockklassikern efter den andra, uppdelat i tre akter. Jag spelade förvånansvärt bra i dom två första men sen slog tröttheten (och Mariestad-ölen) in och jag klantade bort mig mot slutet. Men det funkade över förväntan.

Vi blev färdiga ungefär halv 2 och började packa ihop våra grejer samtidig som dom packade åskådarna lullade iväg hemåt. En timme senare kom jag hem och tog en riktigt behövlig dusch för att sen lägga mig i sängen och nynna på "High Voltage" eller nån av dom andra hitsen vi lirade. Fyra timmar senare var jag tebax på jobbet.

Tre pilsner och 600 spänn samt 4h sömn innan jobbet. Det är inte lätt att vara underbetald rockstjärna.


Vi kom. Vi sågs. Vi rockade skiten ur Hjo...

Vi kom. Vi sågs. Vi rockade skiten ur Hjorten. Det var gårdagens recept för No Hassle. Vi lämnade inget öra utan råkk änd råll och inget öga torrt, inte heller strupe. Hemma kl.02.30, på jobbet kl.06.35. Jag är fan bäst.






RSS 2.0

Blogglista.se