Mina sponsorer

Affiliator Affiliateprogram
PriceRunner - Kolla hos oss innan du handlar


Imorrn är'e nyårsafton

Tänkte bara smita in med en liiiten notis om att imorrn är det nyårsafton, då ska jag och sambon MaLuMBuB till Örebro till svärbror Mattias och svärbrorpök Marianne. Hej Marianne. Ska undvika att bli lika packad som i måndags men vi får la se om whiskeyn åker fram igen. Jag hoppas faktiskt inte det. Tjogrogg!

Ps. Det här var det sjätte inlägget idag. Jag är lika aktiv som Kenza. :) Ds.


Spelsugen!

Fy skråen så spelsugen jag är! Plockade upp gitarren en sväng när jag lagade mat och smekte fram en rätt schyst fortsättning på en av låtarna jag gnuggar på. I dagsläget kallar jag den för "A walk in the park" för den låter verkligen så, man tar en promenix i parken. Har ingenting med att den ska vara enkel att spela...faktiskt! Den är inte skitsvår men man får hålla tungan i rätt mun.

Det har ju blivit så att man får försöka skriva schysta låtar på gitarr till Gubbaröra för jag är liiite osäker på om dom andra klarar av det. Jag försöker undvika förutfattade meningar men när jag lirade med Stefan vart det nä och det är ju faktiskt han som ska spela det "svåra" i låtarna, melodierna. Janne kanska har ett par feta låtar i bakfickan, vad vet jag. Och Jens kanske är en Timbaland. Jaja, det kan ju inte gå sämre än åt helvete.


Illustrativt foto av hur spelsugen jag är...typ...


Jag är också sugen på att banka trummor...


Björnen har vaknat!

Delade ett par ord med kapellmästare Jan-Eric Jansson, ärad frontfigur i Gubbaröra, idag. Vi ska äntligen träffas och lira lite efter semester och julledighet. Var ju typ oktober sen sist! Men har ju riktigt dåligt samvete över att man inte spelat in låtidéerna än men jag får piska mig själv till att göra det på fredag-lördag beroende på när vi kommer hem från Örebro. Jag tycker ju själv att melodierna är riktigt bra! Den spännande utlösningen följer...


Möjligt nytt band

Jag konverserade nyss med min gode vän Nils (från No Hassle, se tidigare inlägg) för att han var sugen på att starta band men saknade trumslagare. Jag försöker väl klassa mig som trumslagare nu för tiden så det var mig han ringde. Han tyckte att det lutade åt blues men där är jag lite väl skeptisk. Blues är inget som står högt på min spellista men det finns säkert bra låtar ur den genren också. Jag kanske förhastar mig, vad vet jag. Finns ju superba band som ZZ Top som ju lirar blues boogie råkkenråll. Bra skit är det iaf.


Förnyade sponsorer

Jag har nu suttit i ett par timmar och lagt till ytterligare några sponsorer. Ni kanske tycker att jag horar men det tycker inte jag. Jag har absolut inte blivit påprackad annonserna eller tvingats till nåt jag inte vill. Fan, kan man tjäna pengar på att skriva en idiotisk blogg så tycker jag att man ska göra det. Men det förutsätter att ni klickar runt på annonserna och gärna köper något här och där. Är man arbetslös så gör man lite knasiga saker, du vet. Nu är det bara att vänta på att pengarna ska börja rulla in.


The Spotnicks i Nässjö kyrka

I måndags var jag, farsgubben och Lennart ifrån Hotlanders iväg till Nässjö för att kika på The Spotnicks. Farsan var eld och lågor just för att hans favoritband (inte Hotlanders den här gången, utan The Spotnicks) skulle spela i kyrkomiljö. Jag tror att vi alla tre var eniga om att ljudet i kyrkan inte var det bästa. Det funkade fint på gamla go'a hits som "Sleepwalk" som det är riktigt mycket känsla i men resten blev en stor gröt av alltihop. Passande i juletider...? Det var klart värt resan men det var mest för att farsan bjöd på whiskey efteråt.


Ny fräsch layout - del 2

Inte för att jag har gjort mycket idag men jag har justerat så att headern ligger snyggare i toppen av bloggen samt att jag har förtydligat mina sponsorer. För ni klickar väl på dom???


Ny fräsch layout!

Tadaaam! Nu har jag äntligen fått tummen ur den ökända röven och gjort en ny layout på min blogg! Jag vet inte riktigt om jag är nöjd med den riktigt än men jag ska snygga till den lite as we go. Det har tillkommit en spalt till vänster där jag har valt att lägga upp lite annonser som jag kan tjäna pengar på. Ska ni handla någe från mina sponsorer så SKA ni klicka på länken och handla därigenom, det tjänar jag på. Gör ni inte det får ni på moppo! Så klicka på länkarna och handla upp era julpengar ni fått av mor- och farföräldrarna!


Små ändringar här och där

Har fixat lite med kategorier i bloggen. Förhoppningsvis har jag gjort rätt... Detta för att det ska vara enklare att läsa runt bland alla förbaskade inlägg jag skrivit. Istället för att tvingas läsa en massa dravel kan man istället klicka på t.ex. "Gubbaröra" så kan man läsa vad som hänt i Gubbaröra-lägret på sistone...och för länge sedan. Oh well, slit det med hälsan.


Hits och ballonger?

Är det verkligen dags för en hits-och-ballonger nu? Njaaa, inte riktigt än. Jag har hela huvudet full med låtidéer till Gubbaröra men dom kommer inte ur mig riktigt än. Har minst tre låtar som är så gott som färdiga och en del goda tankar på andra låtar. Har tänkt sätta mig och spela in på söndag men vi får se om jag känner mig kreativ då. Har alla förutsättningar...förutom en gammal Strata och Jazz-bas. Oh well, jag ska testa flera gitarrer och se vilken som kan tänkas passa bäst. Känner på mig att låtarna kommer att bli guld. Guld! Stora rubriker: "Gubbaröra får nyckel till stad", "Gubbaröra träffar president Obama", "Gubbaröra första bandet på månen", "Gubbaröra vinner på Lotto"...eller nåt. Det vore lite skoj om man kunde få lite positiva reaktioner på låtarna iaf. Helst fler än bandet, Hanna och mamma.


Snyftare och julklappar

Tja, vad ska man skriva på juldagen egentligen? Julen är kass men jag är ändå tvungen att skriva en liten notis om en klapp jag fick igår. Det är nog den mest vridna presenten jag fått nånsin. Jag tänker bara lägga upp en bild så får ni dra era egna slutsatser. Höhö...dra slutsats...


Så ja, Jens. Man kan väl säga att jag är en toffel...

Tänkte bara lägga till ett par rader om Evelina, Jens och K...Ch...C...ristian, hur fan det nu stavas. Mina goda vänner som trots att vi bor i samma stad bara träffas nån gång om året, då gärna på juldagen. Tyvärr funkade det inte idag men jag älskar er lika mycket för det. Sådeså.


Motörhead - Ace Of Spades

Som en hyllning till dagens födelsedagsbarn tänkte jag blogga om en klassiker med Motörhead. Det är ju Lemmys födelsedag idag, det vet ju alla. Det finns ju en hel hög med feta plattor med nämnda band så jag tar en med en av världens mest klassiska låtar. Ace Of Spades hostades upp 1980, två veckor innan undertecknad hostades upp. En hel uppsjö med speedmetal-dängor letar sig ut ur högtalarna och driver grannar och andra små djur till vansinne. Med elefantvältare som "Ace Of Spades", "Bite The Bullet" och "(We Are) The Road Crew" har bandet slagit sig in i världshistorien och lär aldrig glömmas. Plattan lämnar inget öga torrt. Köp och spela grannarna på rymmen!

  1. Ace of Spades
  2. Love Me Like a Reptile
  3. Shoot You in the Back
  4. Live to Win
  5. Fast and Loose
  6. (We Are) The road Crew
  7. Fire, Fire
  8. Jailbait
  9. Dance
  10. Bite the Bullet
  11. The Chase is Better than the Catch
  12. The Hammer

Dom hade också några bonuslåtar på nyutgåvor men dom skiter jag i att lägga med. Sök efter låtarna på http://www.youtube.com och bli jääävligt nöjd. Grattis som fan, Lemmy!


En pryl är såld!

Det är ju nästan värt en hits-och-ballonger nu när jag har sålt min Lexicon MX200. Fick ju dessutom dom pengarna (2500 spänn) jag ville ha för den...trots att jag vet att man kan köpa dom NYA för 2000 plus frakt och dessutom bara för 2500 där man kan hämta dom i musikaffären. Jag är fan bäst.

Föreställ er en bild på effektburken här, jag orkar inte lägga upp nån.

Det har varit ett par nissar som varit intresserade av Rocktron Velocity 120 och Sansamp PSA-1 men har inte hört av sig någe mer. Dom väntar väl tills Julsatan kommer med svarta pengar som dom kan handla för. My stuff shall be sold! På juldagen förnyar jag min annons på Blocket, då ska grejerna gå åt som smör. Ungefär som EMOs (ja, Ola borde vara med istället för Danny) platta i ICA-reklamen. Stackars ICA-Ulf.


Satan Claus has come to town!

Handla på Jula! Fultomten har varit här! Eh...ja, jag skrev det i förra inlägget redan...men ändå... Oh well, lite sköna prylar vart det. När dom hade öppning av dagens lucka i julkalendern på Slagverkskompaniet så kunde jag fan inte hålla mig. Eftersom jag hade varit på jakt efter en trumpall ett tag så kunde man ju inte låta bli att köpa en Tama HT741 Ergo Rider för nästan halva priset (iaf 33% billigare). Kostade förvisso aningen mer än den pallen jag egentligen tänkt köpa men HT741 hade ju ryggstöd. Det innebär ju att jag kan använda den senare i livet när ryggen börjar ge upp. Sweet! Sen när man ändå handlar så köpte jag nästa nödvändiga detalj till trumsetet, nämligen en Tama HH623 (tack svärmor!) för att jag ska kunna spela hi-hat mer normalt. Passade även på att köpa en rätt liten och rätt ful Pearl-matta för att skydda underlaget. "PEARL?!?!" Ja, jag sjönk så lågt. Det står Pearl längst fram på klossen som stoppar baskaggen men den ska jag fixa till så det står mitt namn där istället...eller nåt. Byta borde man göra iaf. Enkelt.

Tadaaa! Det var allt jag köpte! Gissa om denna gossen är nöjd. Bankade samtidigt loss till lite Airbourne (se tidigare inlägg) vilket gav mig en ordentligt bra workout. Till sist kommer här lite bilder från Fultomtens klappslakt. Mycket nöje!


Pallen!!!


Klampen!!!


Mattan!!!


Santa is so säcksy

Igår kom Fultomten med paket. Vad det var kommer att dyka upp på bloggen senare ikväll. Vart fan lade jag kameran?!


Fat f-ing födelsedagspresent

Min svärmor är hemsk. Jag tror att det beskriver det mesta. Hon gav mig en födelsedagspresent. Den såg ut såhär och innehöll 600 pistoler till att köpa en hi-hat attachment med. Okej, svärmor är bäst.


Snart kommer Fultomten...

Fultomten kommer tidigt i år. Han råkade halka in på http://www.slagverkskompaniet.se för att fylla sin stora säck. Hmm...undrar om han kommer till mig...? *ironisk* Klart som fan att han gör det! Jag har en känsla av att jag kommer att skriva om Fultomtens paket i bloggen, lita på det.


Airbourne - Runnin' Wild

Dags för ett fläskigt skivtips igen. Den här gången kör vi lite "new school" i form av 2007 års ohotat bästa skiva, alla kategorier. Det finns inte en enda jävla skiva som slår denna platta! Egentligen inte nånting alls faktiskt. Skit i Kurt och Baj-in-sea för inget spöar australiensiska Airbourne med deras debutplatta Runnin' Wild. Dom hostade ur sig en egen EP före fullängdaren men den räknas inte...okej, jag har inte hört den. Så...nöjd? Runnin' Wild innehåller inte ett enda svagt spår och titelspåret gör undertecknad tårögd och man vill bara hoppa runt och gorma och spela luftgitarr tills armarna faller av.

Bröderna O'Keefe är en duo som kommer gå till historien som ett av dom mest intensiva musiker världen har skådat. Dom är som bröderna Young i AC/DC men O'Keefe-arna är som små dampungar som vägrar hålla still! Man vill väl egentligen inte kalla Airbourne för AC/DC-kopior men visst hör man lite likheter. Själv brukar jag kalla Airbourne för "AC/DC på speed" då legenderna spelar mer bluesrock medans "kopiorna" kör mer åt punkrock-hållet. Välspelat och smaskigt. Airbourne tillhör även mina favoriter på livescenen. Sällan har man sett mer ös på scen. Kanske "orginalet" samt nån äldre Iron Maiden-spelning. Vågar knappt säga Slipknot men så är det.

Oavsett om du vill köpa skiva eller se liveband så är det Airbourne du SKA se. Bara det bästa är gott nog...och inte fan är det AC/DC.

  1. "Stand Up For Rock 'N' Roll" - 4:01
  2. "Runnin' Wild" - 3:38
  3. "Too Much, Too Young, Too Fast" - 3:42
  4. "Diamond In The Rough" - 2:54
  5. "Fat City" - 3:26
  6. "Blackjack" - 2:42
  7. "What's Eatin' You" - 3:36
  8. "Girls In Black" - 3:16
  9. "Cheap Wine & Cheaper Women" - 3:10
  10. "Heartbreaker" - 3:56
  11. "Hellfire" - 2:19 (U.S./U.K. release)
  12. "Let's Ride" - 3:28 (Australian/New Zealand release)

Klicka på länkarna för att höra och se låtarna på Youtube. Det är musikvideor, ljudspår samt liveframträdanden. Mangla på där hemma så att du tvingas byta njurar. Manglaaa! *hytter med näven*


Det som gör ragga i raggadish

I brist på liv smurfade jag runt på internätet i sökandet efter en virveltrumma som passar mitt öra. Jag är inte riktigt nöjd med den som jag fick med mitt Tama Granstar, vet inte ens vad den heter. Men det är en Tama, DET vet jag. Problemet är att den pingar så in i helvete när man inte träffar precis mitt på trumman. Det är rätt irriterande faktiskt, jag vill inte ha pinget. Man kanske kan stämma bort det vilket jag ska fråga om och testa mig fram. Anywho, jag hittade ett par virvlar som fick det att vattnas i munnen.

Den som jag råkade snubbla över först var en signaturvirvel som jag inte ens övervägt tidigare men efter att ha sett en video där virveln testas blev jag övertalad. Det är en Tama Kenny Aronoff Signature KA145. Det är en mässingsvirvel med måtten 14"x5". Jag har aldrig övervägt en så grund virvel tidigare men han bevisade att jag hade FEL. Kostar dryga 7000 spänn på http://www.thomann.de/se/ vilket är mer än vad många trumset kostar. Men smakar det så kostar det. Kan nån ge mig en servett? *sörpl*


Visst är den söt? Kan nån ge mig en sjutusenlapp?

Nästa kandidater kommer också ifrån Tama. Det är ett par av dom nya monstren i Warlord-serien vid namn Athenian och Praetorian. Storleken är 14"x6" och låter gudomligt bägge två, kanske bättre än Kennys. Sen priset...ehm...9300 respektive enorma 22900 spänn! Jag menar, det är ju mer än vad min bil kostat! Jag hajar inte riktigt grejen med att ha SÅ dyra virveltrummor. Det är ju bara lite plåt och några skruv liksom. Hmm...kanske skulle ta å designa en egen...? Nä, trodde inte det heller. Well, det må rycka lite i brallan när man tänker på dom men det rycker absolut inte i plånboken så Praetorian får fan nån GE till mig!


Fet!


Fetast!!!

Well, det var allt för nu. Hur fan ska jag kunna sova inatt?!?!

Bilderna är lånade från http://www.thomann.de/se/ samt http://www.tamadrum.co.jp/eu/index.php


Skit

Fick just beskedet att snubben med pall och hi-hat stativ håller på att sälja till nån annan. Väldigt trevligt att man får reda på sånt...jag fick tjata på honom för att få ett svar. Jävla typiskt men vad gör man. Får leta vidare, helt enkelt.






RSS 2.0

Blogglista.se