Mina sponsorer

Affiliator Affiliateprogram
PriceRunner - Kolla hos oss innan du handlar


Mina vänner: Ronny och Morgan.

imag0264 (MMS)

Mina vänner: Ronny och Morgan.


Nyårsfrukost!

imag0255_1293792 (MMS)

Nyårsfrukost!


Köttbullar till jul

För ett par-tre år sedan införde jag en tradition. Jag ska försöka mig på att luska ut morfars gamla goda recept på köttbullar och bjuda på till julbordet. Det har varit lite blandade resultat men inget som varit riktigt nära de riktiga köttbullarna som morfar gjorde. Trots att det var nästan 20 år sedan man åt hans köttbullar sist så sitter ändå smaken kvar i huvudet. Jag lyckades ganska bra den här gången. Det vart inte riktigt som morfars men fy faen vad goda dom blev! Såhär såg det ut...




1. Man blandar en hög med superhemliga ingredienser så att det blir en smet.


2. Rullar köttsmeten till små bullar som man sedan steker.


3. Man steker färdigt och blir förbannat jävla nöjd.


1-3. Man intar en köttbullare. I det här fallet är det en Mariestads Julebryggd. Mycket god. Tack Janne och Sirpa!


Tawrtah!

ÄNTLIGEN fick jag min princesstårta!!! Det är inte varje dag man får full pott på ett prov.






Mumma!


Kaffe, kaffe!

Så var det ÄNTLIGEN dags att brygga lite kaffe hemma! Well, brygga är inte riktigt rätt ord då jag har skaffat mig en presskanna. Jag tycker att den är smidigare och den är enklare att använda. Då Hanna dricker te så är det lämpligt att vi båda använder vattenkokaren, vilket man måste göra med en presskanna. I found that out the hard way... Så idag har jag gjort mina första två kannor kaffe. En smakade jävel, en blev rätt bra. Kan nog bättre. Såhär såg det ut...




Ett start-kit för kaffedrickaren: kaffepress, kaffebönor och kaffekvarn. Kaffe, kaffe, kaffe!


Vatten i kannan! Lärde mig att man måste koka vattnet först, annars tar det ungefär 3-6 veckor innan vattnet blir varmt. Learning by doing.


Spana in. Vilka bönor! :)


Bönor i kvarn. Now you see them...


...now you don't.


Varmt vatten och nymalda bönor. Även en fotograferande Hanna i reflektionen...


Kaffe som ligger och drar.


Tada! En färdig bytta kaffe!


Serverat i min nya kopp. Smaskens! Ja, det blev faktiskt rätt bra...andra gången...


Såhär ska det se ut! Ikväll blir det tårta.

100media_imag021 (MMS)

Såhär ska det se ut! Ikväll blir det tårta.


Jag måste vara sjuk

Skrev prov i morse igen. Det var det sista för hösten, bara den där jobbiga inlämningsuppgiften kvar. Jag ska inte säga för mycket men jag kan banne mig få full pott. Var ett par kontrollfrågor som jag var osäker på och Thomas brukar inte tycka om mina förklaringar. Men resten kunde jag! Jag har garanterat MVG iaf. Med hög maxpoäng så kan man ha flera poäng fel utan att det dyker tvärt som det gjort på flera 30 poängs prov.

Hoppas att jag inte ropat hej för tidigt... *spännande*


Hurra för mig!

Jag är totalt och komplett jävla bäst! Skrev prov i Småföretagande A idag och lyckades riktigt bra. Jag har lätt för det praktiska men inte det teoretiska så den här kursen har varit mycket svår. Men på provet så var det iaf några räknefrågor (IE praktiskt) och flera teorifrågor som jag lyckades klura ut. Fick tillbaks provet och hade fått 60 av 77 (dvs. 78% = VG). Jag blev hur glad som helst. MEN jag hade glömt svara på en fråga så Thomas var snäll och lät mig göra den också. I aced it och fick tre poäng till. Detta gav mig 81%! Jag kunde inte bli nöjdare...well, om jag hade fått rätt på min formkurva så hade det varit hits och ballonger.

Går man enbart efter proven så får jag 81 + 65 / 2 = 73%. Gränsen för VG går vid 75%... Vi får se om Thomas är snäll. Om så är fallet så bjuder jag på tårta.


Nytillskott på Ondskelistan!

Fick idag veta att M.A. Numminen återvänder till Mariestad i februari. Då jag inte hade möjlighet att se legenden förra gången han var här så MÅSTE jag se honom den här gången. Så två biljetter till denna tillställning, tack!


Grattis!

Grattis på namnsdagen, farsan! Inte för att oddsen är så stora att du läser detta, men ändå...

Sixten va're, ja.


Tillägg i Onskelistan

Glömde en given önskan. Filmen "Ganes"!!! Filmen om de finska rockhjältarna Hurriganes. Grymt jävla bra film, grymt jävla bra band, grymt jävla grymt sa' grisen.

"Matti" vore fräckt att äga också...filmen, alltså.


Salute to Dimebag

Idag är det sex år sedan übergitarristen Dimebag Darrel bragdes om livet. En amerikansk psykopat hoppade upp på scenen under en spelning med Dimebags band Damageplan och sköt honom på nära håll. En total avrättning. Att det alltid är amerikanska psykfall som går bärsärk och skjuter ihjäl oskyldiga (om man bortser från nån enstaka finne eller kines). Sånt händer inte i Sverige. Jag menar...Alex Schulman, Mona Sahlin, Marcus Birro, Peter Jihde... Det hade varit skönt om gärningsmannen hade överlevt (han sköts ihjäl av en polis efter att ha avrättat ytterligare tre-fyra personer), då hade man kunnat tortera honom till döds istället. Han var inte värd en snabb död, den idioten.

Dimebag blev inte så gammal (säkert 27...) men han hann ändå sätta avtryck i många musikers hjärtan, likaså mitt. Det är en enorm tragedi att sånt får hända. Only the good die young, all the evil seems to live forever. Hans era i Pantera är smått legendarisk. Gillar man hårdrock så gillar man garanterat Pantera. Ack, ack. Jag som aldrig fick se Dimebag lira live. Men på sätt och vis kanske det var lika bra för man kan inte bli lika bra som Dimebag, då hade jag säkert lagt gitarren på hyllan helt och hållet.

Fortsätt lira feta licks där uppe, Dimebag. Vi behöver lite storm och åska här nere ibland. Black tooth!

http://www.youtube.com/watch?v=RVMvART9kb8


Ondskelista 2010

Kan väl passa på att skriva en mindre önskelista över vad man vill får till jul. Det kaaan ju finnas nån som läser den här skitbloggen och reagerar. Vem vet?

Har bara tre saker på listan men here goes:

Kabel för motorvärmaren till V70n
Teflonpanna från ICA (bäst i test enligt Plus)
Janne Schaffers supermega-box

Sådeså!


Jag blir snart tokig

Så fick man reda på att man ska göra ytterligare en inlämningsuppgift i skolan. Jag går snart under jorden. Har två veckor kvar. Under den tiden ska jag göra fyra prov och två inlämningsuppgifter. Jag kommer klara ett prov galant och ett annat borde jag klara bra också. Sen är det två svåra prov och två tradiga inlämningsuppgifter som ska göras. Det som kan ses positivt är att jag faktiskt förstår vad man ska göra på ett av dom svåra proven...tror jag. Jaja, det ger sig. Jag nöjer mig med godkänt på dom kurserna, vilket jag lär få...om jag inte blir underkänd...


Min sängkamrat för natten; världens bästa ...

100media_imag015 (MMS)

Min sängkamrat för natten; världens bästa hund: Sisko!


Prov; en tickande bomb eller ett rent nöje?

En tickande bomb! Man har varit rätt så fri från prov större delen av terminen. Nu när det är två-tre veckor kvar så är fyra prov och en inlämningsuppgift kvar. Hur fan ska jag lösa det här?! Jag hade tänkt läsa Administration A hela dagen så att jag är redo för provet på fredag. Hur sket det sig? Totalt! Men jag är en jävel på thrashbandet Exodus nu istället. Kan man inte skriva prov i det? I förrgår var det Destruction och imorrn kan jag ge mig FAN på att det blir Tankard.

Man är allt lite hopplös ibland men jag är inte kuggad än!






RSS 2.0

Blogglista.se