Äppelpaj
Ja, vad gör man inte för att rädda en vaniljvisp med kort datum? Man gör äppelpaj. Logiken är total. För att vara novis på området och dessutom fick chansa så blev den med beröm godkänd. Ska man göra nåt gott ska det gå fort, och i originalreceptet skulle man göra en pajdeg som skulle ligga i kylen i 1-2 timmar. Inte fan gör man nåt sånt! Leta, leta, leta...hitta ett recept på en rabarberpaj med smuldegsbotten...SNO...göra en smuldeg. Smör å mjöl, hur svårt kan det vara. Sen tog jag sex äpplen som jag skalade och skivade lite halvsporadiskt. Varvade äppelbitarna med socker och, absolut viktigast, hackade hasselnötter. Knöla ut degen i formen, i med äppelnötsmegget, lite kanel på toppen och in i ugnen. Tog max en timme, gräddning å allt. Å gott som fan vart det...iaf till den milda grad att man får med beröm godkänt.
Jag törs ge dig mycket väl beröm godkänd utan att ens smaka eller lukta!
GRATTIS!